Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, ο χρυσός (+0,78%) και το ασήμι (+0,68%) κινούνται υψηλότερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, ο χρυσός (+0,78%) και το ασήμι (+0,68%) κινούνται υψηλότερα. Το κίτρινο μέταλλο συνεχίζει την ανάκαμψή του από το χαμηλό των 1764,73 $ / ουγκιά που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Το ασήμι σημειώνει τιμές πάλι πάνω από τη περιοχή των 27 $ / oz για να διαπραγματευτεί στα 27,50 δολάρια.

 

Ήταν μια μικτή συνεδρίαση όσον αφορά τον κίνδυνο στην περιοχή της Ασίας. Μόνο ο Nikkei 225 κατάφερε να κλείσει ανοδικά καθώς κινήθηκε 0,46% υψηλότερα. Ο ASX (-0,19%) και ο Shanghai Composite (-1,45%) αγωνίστηκαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

Στον χώρο του συναλλάγματος, το δολάριο ήταν ο σαφής νικητής από την άποψη της απόδοσης. Συναλλασσόταν υψηλότερα έναντι των περισσότερων σημαντικών ομολόγων του. Το USD / JPY και το USD / CHF ήταν τα μεγαλύτερα ζεύγη με το δολάριο να αυξάνεται 0,38% έναντι των δύο ασφαλών καταφυγίων. Στην αρένα των βασικών μετάλλων, ο χαλκός για άλλη μια φορά σημείωσε άνοδο άλλο ενα 2% διαπραγμάτευόμενος στα 4,13 $ / lb.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για έξοδο από το κλείδωμα σήμερα. Η επίσημη συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί στις 7 μ.μ. (ώρα Λονδίνου).

 

Η απόδοση των 10 ετών στις ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για να φτάσει το 1,3940% και ο Williams της Fed δήλωσε ότι η αύξηση των αποδόσεων των 10 ετών δεν αποτελεί ανησυχία και αποτελεί απάντηση στη δημοσιονομική υποστήριξη και τα εμβόλια.

 

Το Bitcoin σημείωσε υψηλότερο ρεκόρ το σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας τα επίπεδα των 58K.

 

Ο Wang Yi της Κίνας λέει ότι η βασική αιτία των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας ήταν ο προηγούμενος διαχειριστής των ΗΠΑ. Ο κ. Yi δήλωσε επίσης ότι η Κίνα θέλει να καταργηθούν οι «παράλογοι» δασμοί. Τέλος, είπε ότι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την παράλογη προσπάθεια καταστολής της τεχνολογικής προόδου της Κίνας.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, τα στοιχεία περιλαμβάνουν τα γερμανικά δεδομένα IFO και σχόλια από τη Lagarde της ECB και το Bowman της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →