Ο χρυσός (-0,23%) και το ασήμι (-1,09%) κινούνται με αρνητικά πρόσημα σήμερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,23%) και το ασήμι (-1,09%) κινούνται με αρνητικά πρόσημα σήμερα, καθώς το κίτρινο μέταλλο προσπαθεί να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό και διαπραγματεύεται στα 1806 δολάρια ανά ουγκιά. Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρία χθες, το ασήμι κέρδισε πάνω από 3% αλλά σήμερα το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 27,80$.

Μετά από ένα μικτό κλείσιμο χθες στην Wall Street, οι Nikkei 225 (0,46%) και ASX (0,86%) κατάφεραν να κινηθούν υψηλότερα. Ο Shanghai Composite αντίθετα, έπεσε 0,17%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται σταθερά. Το NZD / USD διαπραγματεύεται 0,17% χαμηλότερα, ενώ το USD / CAD διαπραγματεύεται το ίδιο ποσό στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο χαλκός ακόμα μια φορά κινείται υψηλότερα αλλά αυτή τη φορά, μόνο περίπου 0,65% και το WTI επίσης κινείται 0,53% θετικά.

Αναφέρθηκε σημερά ότι οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού στην Ινδία τον Ιανουάριο αυξήθηκαν 12% στους 38,7 τόνους. Έχει ειπωθεί ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στο πολύτιμο μέταλλο οφείλεται στη φυσική ζήτηση.

Όσον αφορά τα δεδομένα, η αλλαγή των αιτήσεων ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιανουάριο ήρθε στις -20 χιλιάδες έναντι 7 χιλιάδων πριν. Οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα τον Ιανουάριο σημείωσαν άνοδο + 0,3% (προηγούμενη + 0,1%) και + 3,9% ετησίως (προηγούμενη + 3,8%). Οι λιανικές πωλήσεις Νέας Ζηλανδίας εκτός του πληθωρισμού για το 4ο τρίμηνο του 2020 μειώθηκαν -2,7% έναντι του αναμενόμενου -0,5%.

Καθώς τα εμπορικά ζητήματα αυξάνονται με την Κίνα, οι αυστραλιανές εξαγωγές αγαθών τον Ιανουάριο του 2021 μειώθηκαν 3.047 εκατομμύρια δολάρια (-9%) στα 32.126 εκατομμύρια δολάρια και το σημαντικότερο οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 1.112 εκατομμύρια δολάρια (-8%).

Παραμείνοντας στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Morrison επιβεβαιώνει ότι τα προσωρινά προγράμματα υποστήριξης εργασίας για το covid θα λήξουν στα τέλη Μαρτίου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πρόσθετα επιδόματα ανεργίας 25 $ / εβδομάδα.

Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται στην Κίνα, η κρατική υπηρεσία μέσων ενημέρωσης δήλωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης ανοίγει το δρόμο για εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής.

Στις ΗΠΑ βλέπουμε την άνοδο της απόδοσης, οι χρηματαγορές προβλέπουν τώρα αύξηση των επιτοκίων της Fed έως το 2022 κατά 25 μονάδες.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα CPI της ΕΕ, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB των ΗΠΑ, τα σχόλια από την Chair Powell και το Macklem της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →