Ο χρυσός (+ 0,10%) και το ασήμι (+0,76%) διαπραγματεύονται και τα δύο θετικά σήμερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+ 0,10%) και το ασήμι (+0,76%) διαπραγματεύονται και τα δύο θετικά σήμερα. Ο χρυσός κινείται υψηλότερα κοντά στα 1809 $ / oz ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 27,90 $

Ήταν μια άγρια η χθεσινή συνεδρία στις ΗΠΑ, καθώς οι μεγαλοπρεπείς Nasdaq, S & P και Dow έπεφταν δυνατά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τελικά οι Dow και S&P κατάφεραν να κλείσουν θετικά μετά τις δηλώσεις Παουέλ. Αντίθετα στην περιοχή της Aσίας, ο Nikkei (-1,61%), ο ASX (-0,90%) και ο Shanghai Composite (-1,99%), όλοι κινήθηκαν απότομα χαμηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, η GBP και το NZD κυριαρχήσαν ξανά. Το GBP / USD διαπραγματεύθηκε σε ένα σημείο έως και 1,4243, αλλά ξεκινά τη σημερινή ημέρα στα 1,4170 ακόμα 0,47% πάνω. Το NZD / USD είναι 0,45% υψηλότερα στα 0,7371.

Ο χαλκός παλεύει για μία ακόμη διαπραγμάτευση στα υψηλά 4,18 $ / λίβρα και το WTI σημείωσε άνοδο 0,42% υψηλότερα στα 61,44 $ το βαρέλι, όχι μακριά από τα χθεσινά υψηλά των 62,97 $.

Το γερμανικό ΑΕΠ για το Q4 ανακοινώθηκε στο 0,3% για να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις του 0,1%.

Το Σώμα των ΗΠΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο οικονομικής τόνωσης του Μπάιντεν την Παρασκευή.

Η AstraZeneca λέει στην ΕΕ ότι αναμένει να παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια COVID-19 που είχε συμβληθεί να προμηθεύσει το Q2. Υπήρξαν ήδη προβλήματα με την τρέχουσα ποσότητα εφοδιασμού που έλαβε η ΕΕ από την εταιρεία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Aso λέει ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει περαιτέρω νέα οικονομική ώθηση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να χαλαρώνει, καθώς ο Καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να παρατείνει τις διακοπές χαρτοσήμου εως τα τέλη Ιουνίου.

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το τέλος χαρτοσήμου για διαπραγμάτευση μετοχών σε 0,13% από 0,10%.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, οι νέες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία DoE's και τα σχόλια από τον Powell, τους Haldane της BoE και τους Brainard και Clarida της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →