Ο χρυσός -0,62% στα 1794,60 $ και το ασήμι +0,20% στα 28,05 $ κινούνται αντίθετα για άλλη μια συνεδρία.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός -0,62% στα 1794,60 $ και το ασήμι +0,20% στα 28,05 $ κινούνται αντίθετα για άλλη μια συνεδρία. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται οριστικά κάτω από το επίπεδο των $ 1800 / oz. Το ασήμι υποχώρησε μισό τοις εκατό και διαπραγματεύθηκε στα 27,77 δολάρια αλλά στη συνέχεια αλλάξε πρόσημο ξεπερνώντας τα 28 $.

Αφού κληρονόμησαν ένα θετικό κλείσιμο από τους δείκτες των ΗΠΑ, στην περιοχή της Ασίας οι Nikkei 225 +1,67% , ASX +0,83% και Shanghai Composite +0,59% έκλεισαν όλοι υψηλότερα.

Ο χαλκός δυνατός για άλλη μια φορά χθες το βράδυ προσπάθησε να φτάσει στο υψηλό των 4,35 $ / lb, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει αυτήν την ορμή και ξεκινά τη σύνοδο της ΕΕ στα 4,30 $ / lb. Το Spot WTI διαπραγματεύεται επίσης κοντά στα πρόσφατα υψηλά του στα 63,48 $ / bbl.

Η Schnabel της ΕΚΤ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει αδικαιολόγητη ενίσχυση των όρων χρηματοδότησης Η υποστήριξη της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να αποσυρθεί πρόωρα.

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Clarida, λέει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως ότου φτάσουμε πραγματικά στον πληθωρισμό και στη μέγιστη απασχόληση στο 2%. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βλέπει συνεχή ανοδική πίεση στον πληθωρισμό.

Η Τράπεζα της Κορέας διατηρήσε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,50% με μια ομόφωνη απόφαση.

Η Anglo American ανέφερε τα κέρδη της σήμερα το πρωί: Έσοδα: 30,90 δισεκατομμύρια δολάρια EBITDA: 9,80 δισεκατομμύρια δολάρια. EPS: 2,53 $ και καθαρό χρέος: 5,58 δισεκατομμύρια δολάρια

Υπήρξαν επίσης κάποια πρώιμα στοιχεία από τη Γερμανία με τη τελευταία ανάγνωση της εμπιστοσύνης καταναλωτών GfK για το Μάρτιο που έφτασε το -12,9 έναντι της αναμενόμενης ανάγνωσης του -14.0. (προηγ -15.5)


Υπήρξαν ορισμένες αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ σκέφτεται να αυξήσει την παραγωγή κατά 500K βαρέλια την ημέρα. Εκτός από αυτό, η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να τερματίσει την εθελοντική περικοπή 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, αλλά μετά το τέλος του επόμενου μήνα.

Το StatNews ανέφερε ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech αποδίδει τόσο καλά στον πραγματικό κόσμο όπως έκανε και στις κλινικές δοκιμές. Το εμβόλιο ήταν 92% αποτελεσματικό έναντι του σοβαρού Covid-19 μετά από 2 δόσεις.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, οι βασικές παραγγελίες διαρκών αγαθών, το ΑΕΠ, οι εβδομαδιαίες αρχικές αξιώσεις ανεργίας και οι εκκρεμείς πωλήσεις των ΗΠΑ και τα σχόλια από την Lane, de Guindos και Quarles της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →