Ο χρυσός κατευθύνεται χαμηλότερα προς την επόμενη σημαντική περιοχή στήριξης στα 1741,10 $ ανα ουγκιά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κατευθύνεται χαμηλότερα προς την επόμενη σημαντική περιοχή στήριξης στα 1741,10 $ ανα ουγκιά. Προς το παρόν, το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται 0,07% χαμηλότερα στα 1769 $ / oz, αφού προηγουμένως έφτασε τα 1755 δολάρια. Το ανθεκτικό ασήμι τελικά ενέδωσε στην πίεση πώλησης και πέφτει περίπου 1,26% στα 27,08 $.

Οι μετοχές των ΗΠΑ έκλεισαν χαμηλότερα χθες μετά από μια πολύ ισχυρή πίεση πώλησης στα μισά της περιόδου. Ο Nikkei 225 (-3,99%), ο Shanghai Composite (-2,21%) και ο ASX (-2,35%) όλοι σφυροκοπήθηκαν τη νύχτα καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στον χώρο του συναλλάγματος, το δολάριο ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος αυτών των κινήσεων και ο δείκτης DXY κινήθηκε περίπου 0,34% υψηλότερα. Το νόμισμα με τη χειρότερη απόδοση είναι το AUD καθώς έπεσε 0,60% έναντι του νομίσματος των ΗΠΑ.

Υπήρξαν πολλά σχόλια Κεντρικών τραπεζών για να μπορέσουν όλα να αφομοιώθουν. Η Lane της ECB δήλωσε ότι παρακολουθούν προσεκτικά την αύξηση των αποδόσεων. Ο Kuroda της BOJ δήλωσε ότι η BoJ δεν έχει καμία πρόθεση να ωθήσει τον στόχο απόδοσης 10 ετών JGB από περίπου 0%, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί σταδιακά προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο κυβερνήτης της RBNZ Orr δήλωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια είναι μια επιλογή και ότι το NZD είναι κοντά στην εύλογη αξία. Είπε επίσης ότι η τράπεζα εξακολουθεί να έχει δεσμευτεί για το παρατεταμένο σχέδιο τόνωσης.

Ο Μπέιλι της BOE είπε ότι περιμένουμε ένα αρνητικό πρώτο τρίμηνο και ο αντίκτυπος της κρίσης του ιού έχει γίνει αισθητά άνισος σε ολόκληρη την οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής Μπάιντεν και η Πρόεδρος της Βουλής Πελόσι ανεφέραν ότι η πρόταση του ελάχιστου μισθού των 15 $ θα παραμείνει στο νομοσχέδιο του Σώματος. Υπήρχε μια δήλωση από αξιωματούχο της Γερουσίας βέβαια που αντιφάσκει σε αυτό το, αναφέροντας ότι ο ελάχιστος μισθός των 15 $ δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο ανακούφισης του Μπάιντεν,


Από την άποψη των δεδομένων, οι ιαπωνικές λιανικές πωλήσεις για τον Ιανουάριο -0,5% (έναντι αναμενόμενου -1,2%), τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας για το Φεβρουάριο, -0,3% ετησίως (έναντι -0,4% αναμενόμενο). Εμπορικό ισοζύγιο Νέας Ζηλανδίας για τον Ιανουάριο: -626 εκατομμύρια NZD ( έναντι αναμενόμενου -627 εκατομμύρια NZD).

Στην Κίνα, ένας Σύμβουλος Πολιτικής PBOC δήλωσε ότι η οικονομία της Κίνας θα μπορούσε να αναπτυχθεί 8-9% το 2021 υπό συνήθεις συνθήκες.

Κοιτώντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, δεν υπάρχουν πραγματικά σημαντικά γεγονότα πρώτης βαθμίδας. Υπάρχουν τα δεδομένα PCE των ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών πρώτων υλών του Καναδά και θα λάβουμε σχόλια από τον Haldane της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →