Σταθερές οι τιμές του χρυσού πριν από τη συνεδρίαση της Fed. Ανοδική η πορεία του χαλκού

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, καθώς τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό πυροδότησε περισσότερους φόβους ότι η Federal Reserve θα σηματοδοτήσει υψηλότερα για μεγαλύτερο επιτόκιο σε μια προσεχή συνεδρίαση.

Αλλά αυτό το συναίσθημα δεν απέτρεψε το ράλι των τιμών του χαλκού, το οποίο εκτινάχθηκε σε νέα υψηλά 11 μηνών την Παρασκευή, καθώς οι προσδοκίες για σημαντικά πιο περιορισμένες κινεζικές προμήθειες ώθησαν τις μεγάλες αγορές στο κόκκινο μέταλλο.

Οι τιμές του χρυσού, από την άλλη πλευρά, πιέστηκαν από το ισχυρότερο δολάριο. Το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό πάνω από μία εβδομάδα μετά από ισχυρές αναγνώσεις πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα, ενώ οι επενδυτές τοποθετήθηκαν επίσης για μια επερχόμενη συνεδρίαση της Fed.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στις 2.163,98 ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο παρέμειναν στα 2.168,05 δολάρια η ουγγιά στις 01:17 ET (05:17 GMT).

Οι νοσοκόμες χρυσού πέφτουν από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Fed
Οι τιμές του χρυσού ορίστηκαν για εβδομαδιαίες απώλειες μετά την απότομη πτώση από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα.

Η πίεση στο κίτρινο μέταλλο προήλθε κυρίως από την αυξανόμενη αγωνία κατά τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, ειδικά καθώς τα σήματα για τον πληθωρισμό των καταναλωτών και των παραγωγών έγιναν ισχυρότερα από το αναμενόμενο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο κολλώδης πληθωρισμός είδε τους επενδυτές να φοβούνται τυχόν επιθετικά μηνύματα από τη Fed, ειδικά καθώς η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε ότι τα σχέδιά της για μειώσεις επιτοκίων το 2024 θα υπαγορευθούν σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του πληθωρισμού. Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό και άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν.

Ωστόσο, οι αναλυτές της ANZ δήλωσαν σε πρόσφατο σημείωμα ότι ενώ ο χρυσός μπορεί να δει κάποια αδυναμία βραχυπρόθεσμα, το κίτρινο μέταλλο εξακολουθούσε να έχει μια σειρά από παράγοντες που λειτουργούν υπέρ του για το υπόλοιπο του έτους. Αύξησαν επίσης την τιμή στόχο τους για το 2024 για τον χρυσό στα 2.300 δολάρια η ουγγιά από 2.200 δολάρια η ουγγιά.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή και αναμένεται να ξεπεράσουν τον χρυσό για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 932,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 25,212 δολάρια η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού αυξάνονται σε υψηλά 11 μηνών λόγω της έλλειψης προσφοράς στην Κίνα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσαν άνοδο 1,5% την Παρασκευή και πέρασαν τα επίπεδα των 9.000 δολαρίων ανά τόνο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2023. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν 1,3% στα 4,1022 δολάρια η λίβρα - υψηλό 11 μηνών.

Και τα δύο συμβόλαια επρόκειτο να προσθέσουν πάνω από 5% αυτή την εβδομάδα - το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος τους μέχρι στιγμής το 2024.

Το ράλι του χαλκού πυροδοτήθηκε κυρίως από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι μεγάλα κινεζικά μεταλλουργεία χαλκού σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν κοινές περικοπές στην παραγωγή, περιορίζοντας την προσφορά διυλισμένου χαλκού.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι το ράλι χαλκού είχε ακόμα πόδια και ότι ήταν υπέρβαροι στον χαλκό με πιθανή ανοδική πορεία έως και 9.500 $ ο τόνος μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-before-fed-meeting-copper-rallies-higher-3339310


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →