Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν από υψηλά ρεκόρ με τα δεδομένα ΔΤΚ στο επίκεντρο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο ασιατικό εμπόριο την Τρίτη, υποχωρώντας από υψηλά ρεκόρ, καθώς οι έμποροι κλειδώνουν κάποια κέρδη εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται ευρέως να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων.

Τα αυξανόμενα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων μόλις τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, είδε τις τιμές των χρυσών να εκτινάσσονται σε νέα υψηλά ρεκόρ τον Μάρτιο, με τις τιμές spot να πλησιάζουν στο να ξεπεράσουν τα 2.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Αλλά αυτό το ράλι ψύχθηκε στις πρόσφατες συνεδριάσεις, ειδικά μετά από κάπως επιθετικά μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ανάμεικτα δεδομένα για την αγορά εργασίας. Το δολάριο παρέμεινε σταθερό από τις πρόσφατες απώλειες, πιέζοντας επίσης τις αγορές μετάλλων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 2.178,43 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληξαν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,2% στα 2.184,65 δολάρια η ουγγιά έως τις 01:24 ET (05:24 GMT). Και τα δύο μέσα διαπραγματεύονταν περίπου 15 δολάρια κάτω από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Αναμένονται δεδομένα ΔΤΚ για ενδείξεις μείωσης επιτοκίων
Η εστίαση ήταν πλέον καθαρά στα βασικά δεδομένα του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τρίτη, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πιθανή πορεία των επιτοκίων.

Η μέτρηση αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Φεβρουάριο και πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.

Η ανάγνωση του πληθωρισμού θα είναι επίσης στο επίκεντρο μετά από μια σειρά αξιωματούχων της Fed - κυρίως ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell - δήλωσε ότι ο χρόνος και η κλίμακα οποιασδήποτε μείωσης επιτοκίων φέτος θα είναι στενά συνδεδεμένη με την πορεία του πληθωρισμού.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται επίσης να προσφέρουν περισσότερη κατεύθυνση στις αγορές μετά από σε μεγάλο βαθμό ανάμικτα μηνύματα από τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την περασμένη εβδομάδα.

Ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από οποιεσδήποτε σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων φέτος - μια ιδέα που υπήρξε βασικός μοχλός του ράλι του κίτρινου μετάλλου στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν την Τρίτη μετά από επίσης ισχυρά κέρδη στις πρόσφατες συνεδριάσεις. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχώρησαν 0,5% στα 938,0 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν 0,1% στα 24,685 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός βρίσκεται σε κάποια κέρδη εν μέσω ελπίδων της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν την Τρίτη, αλλά παρέμειναν σε κάποια κέρδη την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω κάποιων ελπίδων για περισσότερα μέτρα τόνωσης στον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάιο υποχώρησαν 0,3% στα 3,9218 δολάρια η λίβρα, μετά από άνοδο περίπου 0,8% την περασμένη εβδομάδα.

Τα θετικά στοιχεία για τις εισαγωγές από την Κίνα έδειξαν επίσης ότι η ζήτηση παρέμεινε σταθερή στη χώρα παρά τις γενικά αδύναμες οικονομικές συνθήκες.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-retreat-from-record-highs-with-cpi-data-in-focus-3333404


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →