Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν την Παρασκευή και είναι σε δρόμο για την πρώτη εβδομαδιαία απώλειά τους σε τρεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν την Παρασκευή και είναι σε δρόμο για την πρώτη εβδομαδιαία απώλειά τους σε τρεις, αφού το δυνατότερο δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων μείωσαν την απήχηση του χρυσού.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.947,36 δολάρια ανά ουγκιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.952,10 δολάρια.

"Οι προοπτικές για τον χρυσό είναι υποτονικές καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια βαραίνουν προφανώς, αλλά μέχρι να σπάσουμε το εύρος συναλλαγών (μεταξύ 1.930 $ και κάτω από 2.000 $) με πειστικό τρόπο, πραγματικά δεν έχουμε μεγάλη κατεύθυνση για τον χρυσό", δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής στην Tiger Brokers, Αυστραλία.

Σημείο αναφοράς το 10ετές του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που αποδίδει παρατεταμένα κέρδη  καθώς οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έλαβαν επιθετικό τόνο στη σύσφιξη της πολιτικής, ενισχύοντας την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια καθώς καταπολεμά την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων των ΗΠΑ και στις υψηλότερες αποδόσεις, που αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να πιέσει τον χρυσό, ενώ η γεωπολιτική αβεβαιότητα παραμένει υποστηρικτική. Η τιμή του χρυσού έχει κολλήσει στη μέση αυτών των δύο αντικρουόμενων ρευμάτων, είπε ο McCarthy. 

Ένα σταθερότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει περίπου 1,3% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Οι τιμές αυξήθηκαν κοντά στο βασικό ορόσημο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά τη Δευτέρα λόγω της ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο και των αυξανόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό, μόνο για να υποχωρήσουν και να αγγίξουν το χαμηλό δύο εβδομάδων την προηγούμενη συνεδρίαση.

«Με τον στασιμοπληθωρισμό να μετατοπίζεται από έναν πιθανό κίνδυνο σε πραγματικότητα, οι επενδυτές παγκοσμίως στρέφονται στον χρυσό ως έντονο διαφοροποιητή χαρτοφυλακίου», δήλωσε σε σημείωμα ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

Το ασήμι υποχώρησε 1,3% στα 24,32 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 962,53 δολάρια, και τα δύο έτοιμα για εβδομαδιαίες απώλειες. Το παλλάδιο άλλαξε ελάχιστα στα 2.422,88 $ ανά ουγκιά.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →