Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Πέμπτης, με την ανάκαμψη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να αντισταθμίζουν τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Πέμπτης, με την ανάκαμψη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να αντισταθμίζουν τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις πιθανές επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,13% στα 1.953 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Πέμπτη.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς επέστρεψαν σε ανοδική τάση μετά την πτώση από τα υψηλά τριών ετών την Τετάρτη. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν ανέβει πάνω από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα σχόλια από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίοι θα μιλήσουν σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αργότερα εντός της ημέρας. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey θα μιλήσει μια μέρα αργότερα.

«Καθώς το κρίσιμο επίπεδο των 2.000 δολαρίων δεν σπάστηκε, οι άνθρωποι πιθανότατα αποφάσισαν να αποκομίσουν κέρδη... και να μεταφέρουν κεφάλαια σε μετοχές ή ακόμη και σε βραχυπρόθεσμα γραμμάτια του δημοσίου», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central, Μπράιαν Λαν.

Ο χρυσός αναμένεται να παγιωθεί βραχυπρόθεσμα και αυτή τη στιγμή το κάνει περίπου στα 1.940-1.960 δολάρια ανά ουγγιά, πρόσθεσε ο Lan.

Το κίτρινο μέταλλο πλησίασε το όριο των 2.000 δολαρίων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με τις ανησυχίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία να επισπεύδονται από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου και τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις που δίνουν ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο.

"Ο γεωπολιτικός κίνδυνος και η πίεση του πληθωρισμού είναι επί του παρόντος οι δύο κύριοι μοχλοί για την αγορά χρυσού. Μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 bps θα μπορούσε να είναι βραχυπρόθεσμος αποσβεστήρας των τιμών, ενώ ο αυξημένος πληθωρισμός λόγω των κλυδωνισμών της προσφοράς θα μπορούσε να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο", δήλωσε η ANZ Research. αναφέρουν σε σημείωμα οι αναλυτές.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,2%, ενώ η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 986,86 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →