Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης, φθάνοντας σε χαμηλό άνω της μίας εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης, φθάνοντας σε χαμηλό άνω της μίας εβδομάδας. Το δολάριο παρέμεινε κοντά στα πρόσφατα υψηλά και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να επιβαρύνουν τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,73% στα 1.944,70 $ έως τη 1:07 π.μ. ET (5:07 π.μ. GMT), αφού έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 11 Απριλίου. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, υποχώρησε την Τετάρτη αλλά παρέμεινε κοντά στα πρόσφατα υψηλά .

Το κίτρινο μέταλλο έφτασε κοντά στο να σκαρφαλώσει πάνω από το όριο των 2.000 δολαρίων τη Δευτέρα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επιτάχυνε από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου και οι ανησυχίες για τον αυξανόμενο πληθωρισμό ώθησαν τους επενδυτές προς το ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.

Οι τιμές υποχώρησαν έως και 1,8% την Τρίτη χάρη στην ενίσχυση του δολαρίου και την άνοδο των αποδόσεων του Δημοσίου που επισκίασε τις εισροές σε χρυσό.

«Με το δολάριο ΗΠΑ να εξακολουθεί να είναι σταθερό σήμερα, και με την Κίνα να μειώνει τα επιτόκια δανείου 1 και 5 ετών, φαίνεται ότι η παρατεταμένη συμπίεση του χρυσού συνεχίζεται στην Ασία», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Jeffrey Halley.

Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε σταθερά τα βασικά επιτόκια δανείων (LPRs) νωρίτερα την ίδια μέρα. Το LPR ενός έτους ήταν στο 3,7% και το LPR πενταετίας στο 4,6%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν επίσης να ανεβαίνουν προς τα υψηλά πολλών ετών, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για επιθετική αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.

Τα πρόσφατα κέρδη δείχνουν ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, με την κίνηση εν μία νυκτί για την εξισορρόπηση των γρήγορων ροών χρήματος και όχι μια διαρθρωτική αλλαγή στις προοπτικές του χρυσού, δήλωσε ο Halley. Ωστόσο, μια διαρκής αύξηση των αποδόσεων των ΗΠΑ 10 ετών κατά 3% θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την προοπτική, πρόσθεσε.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,6% και η πλατίνα υποχώρησε 1,3% στα 977,93 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →