Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν τη Τρίτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν αποφάσεις από τις βασικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν τη Τρίτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν αποφάσεις από τις βασικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν πτώση 0,64% στα 1.776 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Τρίτη.

Περίπου 20 κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, θα εκδώσουν τις αντίστοιχες αποφάσεις πολιτικής τους αυτή την εβδομάδα.

Η Fed θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής αργότερα εντός της ημέρας και θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη, όπου αναμένεται να επιταχύνει το πρόγραμμα μείωσης του ενεργητικού της. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν επίσης στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων των επιτοκίων το 2022.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη, όπου αναμένεται να επιβεβαιώσει την έξοδό της από το πρόγραμμα τόνωσης έκτακτης ανάγκης COVID-19 ύψους 1,85 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2,08 τρισεκατομμύρια δολάρια) τον Μάρτιο του 2022.

Εν τω μεταξύ, για την Τράπεζα της Αγγλίας, οι ανησυχίες για την παραλλαγή της Omicron COVID-19 υπερτερούν των ανησυχιών για υψηλό πληθωρισμό και μειώνουν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε τον πρώτο του θάνατο που συνδέεται με κρούσμα όμικρον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων, αναμένονται την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα έδειξε ότι οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των καταναλωτών των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό ήταν υψηλότερες, ενώ οι προσδοκίες για μελλοντική αύξηση των κερδών μειώθηκαν τον Νοέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει μεγάλη πτώση 1,71% χάνοντας τα 22 δολάρια ανα ουγκιά, η πλατίνα χάνει 1,08% στα 926 δολάρια και το παλλάδιο υποχωρεί 3,14%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →