Ο χρυσός πέφτει την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία στην απόφαση πολιτικής της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια απόφαση για μείωση του ενεργητικού και προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην τελευταία της απόφαση πολιτικής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν 0,08% στα 1.770$. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχωρεί 0,05%, αλλά διατήρησε τις κινήσεις του σε χαμηλές τιμές.

Η διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed πρόκειται να ολοκληρωθεί αργότερα εντός της ημέρας, όπου θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μειώνει τα περιουσιακά της στοιχεία μεταξύ 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων - 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε μήνα, από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα, μέχρι τον Μάρτιο του 2022, και επίσης αναμένουν μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων την ίδια χρονιά.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εκδώσουν τις αποφάσεις πολιτικής τους την Πέμπτη, ακολουθούμενη από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) την Παρασκευή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η BOE αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με το Omicron τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 257.000 τον Νοέμβριο, βάζοντας την BOE σε δίλημμα καθώς πλαισιώνει την απόφασή της. Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της BOJ Haruhiko Kuroda δήλωσε ότι ο καταναλωτικός πληθωρισμός της χώρας μπορεί να κυμανθεί κοντά στο 2%, υποδηλώνοντας αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 3,8% σε ετήσια βάση και οι επενδύσεις παγίων αυξήθηκαν κατά 5,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 3,9% από έτος σε έτος τον Νοέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,66% στα 21,80$, το παλλάδιο υποχωρεί 1,53%, ενώ η πλατίνα σημειώνει μεγάλη πτώση 3,32%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →