Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν ελαφρά την Παρασκευή και κατευθύνονται για να κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν ελαφρά την Παρασκευή και κατευθύνονται για να κλείσουν την εβδομάδα χαμηλότερα, καθώς τα επιθετικά μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων οδήγησαν σε ανοδική πορεία το δολάριο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,40% στα 1.752 δολάρια η ουγκιά στις 14:03 μ.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν στα 1.770 δολάρια. Και τα δύο μέσα επρόκειτο να χάσουν περίπου 2,6% αυτή την εβδομάδα, έχοντας πτώση και στις πέντε συνεδρίες.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε από τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve ότι η τράπεζα θα επιμείνει σε έναν απότομο ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων φέτος για να μειώσει τον δραματικό πληθωρισμό. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε την Πέμπτη ότι υποστηρίζει επί του παρόντος μια τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (bps) τον Σεπτέμβριο.

Η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, επεσήμανε επίσης μια πιθανή αύξηση 50 έως 75 bps κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed, με στόχο τη διατήρηση των επιτοκίων πάνω από το 3% μέχρι το τέλος του έτους.

Τα σχόλιά τους ήρθαν αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο έδειξαν την Τετάρτη ότι τα περισσότερα μέλη της κεντρικής τράπεζας υποστήριξαν την ουσιαστική αύξηση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Αυτό έβαλε το δολάριο σε τροχιά ανόδου για την εβδομάδα, πιέζοντας τις περισσότερες τιμές μετάλλων. Η αύξηση των επιτοκίων φέτος οδήγησε το δολάριο να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον χρυσό ως προτιμώμενο ασφαλές καταφύγιο, μειώνοντας τα προσωρινά κέρδη του κίτρινου μετάλλου κατά την έναρξη της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν 1,43% στα 897 δολάρια την Παρασκευή, το παλλάδιο υποχώρησε 1,10% στα 2182 δολάρια ενώ το ασήμι υποχώρησε 1,66% στα 19,25 δολάρια.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χαλκού υποχώρησαν ελαφρά την Παρασκευή και επρόκειτο να χάσουν πάνω από 1% αυτή την εβδομάδα μετά τα αδύναμα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής από την Κίνα.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του κόκκινου μετάλλου στον κόσμο και επί του παρόντος αγωνίζεται να ενισχύσει τη δραστηριότητα των εργοστασίων μετά από μια σειρά lockdown για τον COVID-19.

Τα προβλήματα στη μαζική αγορά ακινήτων της χώρας προκαλούν επίσης περισσότερους αντίθετους ανέμους για την οικονομία, η οποία είναι πιθανό να επιβαρύνει τις τιμές του χαλκού και των άλλων βιομηχανικών μετάλλων μεσοπρόθεσμα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →