Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σε στενό εύρος την Πέμπτη εν μέσω ανάμικτων ενδείξεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σε στενό εύρος την Πέμπτη εν μέσω ανάμικτων ενδείξεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν μετά από μια προειδοποίηση για τα κέρδη από μια μεγάλη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων προκάλεσε περισσότερες ανησυχίες για τη ζήτηση.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,43% στα 1.770 δολάρια η ουγκιά στις 16:59 μ.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 0,15% στα 1.781 δολάρια. Αλλά και τα δύο μέσα διαπραγματεύονταν σε μεγάλο βαθμό μέσα στο εύρος των 1.750 $ με 1.810 $ που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούλιο έδειξαν ότι τα περισσότερα μέλη υποστήριξαν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για τη μείωση του πληθωρισμού. Ενώ η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να επανεκτιμήσει τελικά τον ρυθμό της σύσφιξης, ανέφερε ότι είναι πιθανό να διατηρήσει τα επιτόκια σε απότομη αύξηση έως ότου ο πληθωρισμός είναι αρκετά εντός του εύρους στόχου του 2%.

Ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε μετά τα λεπτά της Fed, όπως και οι αποδόσεις του Δημοσίου. Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75% τον περασμένο μήνα, με τους επενδυτές να διαχωρίζονται πλέον σε μια αύξηση 0,5% ή 0,75% τον Σεπτέμβριο.

Ενώ τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είχε πιθανότατα κορυφωθεί, τα μέλη της Fed ανέφεραν ότι ήταν ακόμη πολύ υψηλά για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μείωσης του ρυθμού σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η ισχύς του δολαρίου επιβάρυνε και κάποιες τιμές μετάλλων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας υποχωρούν 0,76% στα 922 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου κερδίζουν 0,53% στα 19,85 δολάρια. Το παλλάδιο συνεχίζει την άνοδο κατά 1,06% στα 2192 δολάρια.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,2% αφού η Country Garden Holdings Company Ltd (HK:2007), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, σημείωσε σοβαρή πτώση κερδών λόγω της επιδείνωσης της αγοράς ακινήτων.

Μια εκτεταμένη επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων της Κίνας είναι πιθανό να επηρεάσει την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση για εμπορεύματα. Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης νικελίου υποχώρησαν 1,2% την Πέμπτη, ενώ ο ψευδάργυρος έχασε πάνω από 4%. Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος κινούνται επίσης χαμηλότερα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →