Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν καθοδικά την Τετάρτη, καθώς η ανάκαμψη στο χρηματιστήριο μείωσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν καθοδικά την Τετάρτη, καθώς η ανάκαμψη στο χρηματιστήριο μείωσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ενώ οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν υπό την προοπτική περισσότερων μέτρων τόνωσης στη μεγάλη εισαγωγέα Κίνα.

Οι τιμές spot του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,48% στα 1.768 δολάρια η ουγκιά στις 16:54 μ.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού διατηρήθηκαν περίπου στα 1.789,70 δολάρια η ουγκιά.

Το κίτρινο μέταλλο δέχτηκε πίεση από ένα ράλι στη Wall Street, καθώς μια σειρά από ισχυρά κέρδη από τους μεγάλους λιανοπωλητές Walmart (NYSE:WMT) Inc και Home Depot (NYSE:HD) ενίσχυσαν το κλίμα της αγοράς.

Οι ισχυρές εμφανίσεις από τους λιανοπωλητές υποδηλώνουν επίσης ότι οι καταναλωτικές δαπάνες - η κύρια κινητήρια δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ - παρέμειναν ανθεκτικές παρά τις πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις.

Αυτό υποστήριξε την όρεξη για κινδύνους και μείωσε τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός. Το κίτρινο μέταλλο έχει επίσης πιεστεί από τις προσδοκίες για συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ωθήσει τους επενδυτές στο δολάριο.

Οι τιμές του χρυσού πρόκειται τώρα να υποχωρήσουν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και έχουν πέσει πάνω από 2% μέχρι στιγμής φέτος. Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα διαπραγματεύτηκαν επίσης καθοδικά την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας χάνουν 1,07% στα 936 δολάρια και του ασημιού υποχώρησαν 1,94% στα 19,82 δολάρια. Το παλλάδιο χάνει 0,48% στα 2183 δολάρια.

Στα βιομηχανικά μέταλλα, οι τιμές του χαλκού επέκτειναν τα ισχυρά κέρδη από την Τρίτη, καθώς οι έμποροι περιμένουν περισσότερα μέτρα τόνωσης από την Κίνα για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 3,63 δολάρια η λίβρα, επεκτείνοντας την άνοδο κατά 0,7% της Τρίτης, αφότου η Κίνα περιέγραψε σχέδια για απελευθέρωση περισσότερης ρευστότητας και αύξηση των δαπανών για υποδομές.

Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει ειδικά ομόλογα και νέες πιστωτικές εγγυήσεις για να προωθήσει την κατασκευή υποδομών. Η χώρα σκοπεύει επίσης να υποστηρίξει την χτυπημένη αγορά ακινήτων της με περισσότερες εκδόσεις χρεών.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε απροσδόκητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, καθώς αγωνίζεται να στηρίξει την ανάπτυξη ενόψει των περιορισμών λόγω του COVID-19.

Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο, με την προοπτική αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας να υποδηλώνει μεγαλύτερη ζήτηση για το κόκκινο μέταλλο.

Αυτή η αντίληψη υποστήριξε επίσης τις τιμές άλλων βιομηχανικών μετάλλων. Το νικέλιο αυξήθηκε κατά 2,5%, ενώ ο ψευδάργυρος αυξήθηκε κατά 2,1%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →