Ο χρυσός επέκτεινε τις απώλειες την Τρίτη, αφού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του σε έναν μήνα την προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός επέκτεινε τις απώλειες την Τρίτη, αφού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του σε έναν μήνα την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το ισχυρότερο δολάριο υποβάθμισε την απήχηση του χρυσού, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούσαν για σημάδια περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός υποχώρησε 0,2% στα 1.777 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 15:19 μ.μ, μετά από πτώση άνω του 1% τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.790,20 δολάρια.

Το δολάριο, που θεωρείται επίσης ασφαλές απόθεμα αξίας μαζί με τον χρυσό, επωφελήθηκε από ένα απογοητευτικό σύνολο οικονομικών δεδομένων από την Κίνα και από μια έκπληξη μείωσης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

«Εν μέσω αυτής της αβεβαιότητας, οι επενδυτές βρίσκουν άνεση στην ασφάλεια του δολαρίου, σε μια δυναμική που τιμωρεί τον χρυσό λόγω της ανεστραμμένης συσχέτισης τιμών μεταξύ των δύο», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.

Εάν τα πρακτικά της FOMC την Τετάρτη παρέχουν σημάδια περαιτέρω επιθετικότητας, θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την ελκυστικότητα του δολαρίου, σε ένα σενάριο που θα τιμωρούσε τον χρυσό, πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν έναν επιθετικό τόνο και υπαινίχθηκαν για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος για να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό. Τα αυξανόμενα επιτόκια των ΗΠΑ τείνουν να επιβαρύνουν τον χρυσό, που δεν αποφέρει τόκο.

Οι επενδυτές έχουν επίσης αποσυρθεί από τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο χρυσού και αυτό θα μπορούσε να επιβαρύνει επίσης τον χρυσό, δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International, Xiao Fu.

Οποιαδήποτε καθοδήγηση από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Fed σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων θα μπορούσε να είναι καθοριστικής σημασίας για τον χρυσό, καθώς παραμένει μεγάλος αντίθετος άνεμος για τον χρυσό, είπε, προσθέτοντας ότι ο χρυσός θα μπορούσε να εδραιωθεί στο τρέχον εύρος για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,72% στα 20,16 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,43% στα 935 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 0,91% στα 2.125 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →