Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ξανά προς το επίπεδο στήριξης των 1.900 δολαρίων την Τρίτη, πιεσμένες από την άνοδο του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ξανά προς το επίπεδο στήριξης των 1.900 δολαρίων την Τρίτη, πιεσμένες από την άνοδο του δολαρίου, αν και οι ελπίδες για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ περιόρισαν περαιτέρω απώλειες.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.910,02 δολάρια ανά ουγκιά, στις 09:26 π.μ., μετά από ένα ράλι που τον οδήγησε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022 τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.910,80 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές που διατηρούν άλλα νομίσματα.

«Οι προσδοκίες για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed υποστήριξαν τον χρυσό. Επί του παρόντος, βλέπουμε μια τεχνική υποχώρηση, καθώς οι τιμές εισήλθαν στην υπέρ-αγορασμένη περιοχή», δήλωσε ο Ajay Kedia, διευθυντής της Kedia Commodities στη Βομβάη.

Οι αγορές τιμολογούν ως επί το πλείστον μια μικρότερη αύξηση 25 μονάδων βάσης όταν η Fed ανακοινώσει την πολιτική της απόφαση τον Φεβρουάριο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επιβράδυνε τον ρυθμό ανόδου της σε 50 bps τον Δεκέμβριο μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 bps. 

Με τα χαμηλότερα επιτόκια να μεταφράζονται σε μικρότερες αποδόσεις των τοκοφόρων περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρατικά ομόλογα, οι επενδυτές τείνουν να αυξάνουν τις διαθέσεις τους στο χρυσό.

Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό δεδομένων που δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας που καταναλώνει χρυσό το 2022 υποχώρησε σε μία από τις χειρότερες σε σχεδόν μισό αιώνα, καθώς το τέταρτο τρίμηνο επλήγη σκληρά από τους αυστηρούς περιορισμούς του COVID-19 και την ύφεση στην αγορά ακινήτων.

Οι επενδυτές κλειδώνουν τα κέρδη και ο χρυσός θα πρέπει να μειωθεί στα 1.900 δολάρια βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής στην εταιρεία εταιρικών συμβουλών AirGuide.

Οι αναλυτές του κλάδου προέβλεψαν ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν σε υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγκιά φέτος, αν και με μια μικρή αναταραχή, καθώς η Fed επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων και τελικά σταματά.

Το ασήμι υποχώρησε 1,4% στα 24,06 $. Η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 1.056 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,1% στα 1.749 δολάρια.

«Αναμένουμε ότι το ασήμι θα ξεπεράσει τον χρυσό το 2023, καθώς υπάρχει καλή βιομηχανική και επενδυτική ζήτηση εν μέσω χαμηλών αποθεμάτων», δήλωσε ο Kedia.Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →