Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς και το δολάριο παρέμεινε σταθερό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, καθώς και το δολάριο παρέμεινε σταθερό, αν και οι προσδοκίες για βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ περιόρισαν τις απώλειες στο κίτρινο μέταλλο μηδενικής απόδοσης.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε αμετάβλητος στα 1.907,59 $ ανά ουγκιά, στις 08.53 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.910,30 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%. Ένα ισχυρότερο δολάριο τείνει να κάνει τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης (bps) τέσσερις φορές πέρυσι, προτού επιβραδυνθεί σε αύξηση 50 bps τον Δεκέμβριο. Οι επενδυτές τιμολογούν ως επί το πλείστον μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 bps στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό, καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Η καναδική μεταλλουργός Barrick Gold Corp ανέφερε την Τρίτη μια διαδοχική άνοδο 13,4% στην παραγωγή χρυσού, που θα μπορούσε να είναι η υψηλότερη τριμηνιαία παραγωγή της πέρυσι.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,3% στους 909,24 τόνους την Τρίτη.

Το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 23,91 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.038 δολάρια ενώ το παλλάδιο έχασε 0,2% στα 1.741 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →