Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις πιθανότητες η Fed να επιβραδύνει

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις πιθανότητες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να επιβραδύνει τον ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.908,54 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.32 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 1.909,90 δολάρια.

Κάποιοι αξιωματούχοι της Fed έδωσαν σήμα την Τετάρτη ότι θα συνεχίσουν με περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ και η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, δήλωσαν ότι υποστήριξαν έναν βραδύτερο ρυθμό σύσφιξης.

Οι επενδυτές τιμολογούν ως επί το πλείστον μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 31 Ιανουαρίου -  1 Φεβρουαρίου. Πέρυσι, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επιβράδυνε τον ρυθμό των αυξήσεων στις 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.

Οι αγορές εξακολουθούν να βλέπουν άνοδο 25 bp τον Φεβρουάριο και μειώσεις επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο, και ο χρυσός απολαμβάνει τη θεωρούμενη λιγότερο hawkish Fed, δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην City Index.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του μη φερόμενου αποδόσεων περιουσιακού στοιχείου.

«Εάν ο χρυσός μπορεί να διατηρηθεί πάνω από τα 1.895 δολάρια, τότε οι τιμές θα διατηρηθούν εντός του εύρους των 1.900-1.920 δολαρίων, ενώ μια πτώση κάτω από τα 1.895 δολάρια σηματοδοτεί μια ανατροπή ενάντια στην ανοδική του τάση, πριν από ένα σπάσιμο πάνω από τα 1.930 δολάρια», είπε ο Simpson.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, προσφέροντας περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός υποχωρούσε, ενώ οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά το μέγιστο σε ένα χρόνο, θέτοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και τη συνολική οικονομία σε ασθενέστερη αναπτυξιακή πορεία προς το 2023.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία αποζημίωσης ανεργίας στις ΗΠΑ που αναμένεται στις 13:30 GMT βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών.

Η παραγωγή χρυσού της Κίνας στην κορυφαία καταναλωτική αγορά αυξήθηκε κατά 13,09% σε ετήσια βάση σε 372.048 τόνους το 2022, ανακοίνωσε η China Gold Association.

Το ασήμι έχασε 0,3% στα 23,36 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 1.036 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,7% στα 1.706 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →