Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδά τους σε σχεδόν εννέα μήνες νωρίς τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδά τους σε σχεδόν εννέα μήνες νωρίς τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ανέκτησε τις απώλειες, αν και οι προσδοκίες για βραδύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησαν ανέπαφη τη θετική προοπτική του χρυσού.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.916,26 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.54 π.μ. Νωρίτερα στη νυχτερινή συνεδρίαση, οι τιμές έφτασαν τα 1.929 δολάρια ανά ουγκιά, μια κορύφωση από τα τέλη Απριλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.919,90 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ανακτά το χαμένο έδαφος, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό στοίχημα.

Ο χρυσός εξακολουθεί να βλέπει κάποια υποστήριξη καθώς η αγορά έχει την άποψη ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων της Fed των ΗΠΑ επιβραδύνεται και μπορεί να τελειώσει σύντομα, δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου μακροοικονομικού τομέα της Tastylive.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης (bps) τέσσερις φορές πέρυσι, πριν επιβραδυνθεί σε μια αύξηση 50 bps τον Δεκέμβριο. Οι περισσότεροι traders αναμένουν αύξηση 25 bps στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στις 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου.

Ο χρυσός είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν αποδίδει, ως εκ τούτου, τείνει να ωφελείται εν μέσω χαμηλότερων επιτοκίων, καθώς μειώνει τις αποδόσεις άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως τα κρατικά ομόλογα και το δολάριο.
Ο χρυσός μπορεί να αυξηθεί σε ένα εύρος από 1.933 έως 1.942 δολάρια ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που αναμένεται την Τετάρτη.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 24,28 δολάρια, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο εβδομάδων. Το ασήμι είναι ένα ασφαλές καταφύγιο, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών ειδών.

«Η αυξανόμενη υιοθέτηση των πηγών πράσινης ενέργειας συνεχίζει να ευνοεί τη ζήτηση για το ασήμι... Η ζήτηση για ράβδους αργύρου και νομίσματα συνέχισε να είναι υψηλή», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

«Αναμένουμε ότι το ασήμι θα έχει καλή απόδοση, παράλληλα με το χρυσό, καθώς οι επενδυτές αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις αντί του χρυσού».

Η πλατίνα έχασε 0,3% στα 1.062 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 1,3% στα 1.766 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →