Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη υπό την πίεση του ισχυρότερου δολαρίου, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη υπό την πίεση του ισχυρότερου δολαρίου, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, με τα πρακτικά πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτής της εβδομάδας και τα οικονομικά δεδομένα επίσης να βρίσκονται στο ραντάρ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.961 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:44 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.965 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

«Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους, τα σχόλια του  ΜακΚάρθι μείωσαν τις ροές αγορών στο ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade.

Η δυναμική του δολαρίου, που τροφοδοτείται από επιθετικά σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve, έχει επίσης λειτουργήσει ως δεσμός στις τιμές του χρυσού, είπε ο Waterer.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο ΜακΚάρθι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία τη Δευτέρα για το πώς να αυξηθεί το ανώτατο όριο χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόλις 10 ημέρες πριν από μια πιθανή χρεοκοπία που θα μπορούσε να βυθίσει την οικονομία, αλλά υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να μιλάνε.

Διατηρώντας τον χρυσό υπό πίεση, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν και άλλο τα επιτόκια. Η αύξηση των επιτοκίων πλήττει τη ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο μηδενικής απόδοσης.

Ωστόσο, ο Michael Langford, διευθυντής στην εταιρική συμβουλευτική AirGuide, δήλωσε ότι οι βασικοί κίνδυνοι για τον χρυσό φαίνεται να μειώνονται καθώς ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σηματοδότησε ότι ίσως είναι καιρός να σταματήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 80,1% η Fed να σταθεροποιήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στις έρευνες για τον δείκτη αγοραστών (PMI) από την Ευρώπη, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα εντός της ημέρας, εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη 2-3 Μαΐου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 23,44 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.066 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1% στα 1.476 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →