Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη καθώς η επικείμενη προθεσμία για το ανώτατο όριο του χρέους προκάλεσε ορισμένες ασφαλείς ροές

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη καθώς η επικείμενη προθεσμία για το ανώτατο όριο του χρέους προκάλεσε ορισμένες ασφαλείς ροές, ενώ οι επενδυτές περίμεναν να εξετάσουν τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve για καθοδήγηση σχετικά με τα επιτόκια των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.981 $ ανά ουγκιά έως τις 08.15 π.μ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 1.984 δολάρια.

Οι εκπρόσωποι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου ολοκλήρωσαν έναν ακόμη γύρο συνομιλιών για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους χωρίς ψήφισμα την Τρίτη.

Ενώ η ενίσχυση του δολαρίου επιβαρύνει τις τιμές του χρυσού, ορισμένες ασφαλείς αγορές κρατούν το μέταλλο κοντά στα $2.000/oz, δήλωσε ο Έντουαρντ Γκάρντνερ, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

Οι μετοχές σημείωσαν πτώση λόγω της αναστολής στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους, βοηθώντας ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός να ανακτήσουν ορισμένες από τις πρόσφατες απώλειές τους.

Εάν τα περιφερειακά τραπεζικά προβλήματα των ΗΠΑ υποχωρήσουν και επιτευχθεί συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους, ο χρυσός θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω, πρόσθεσε ο Gardner, ίσως ακόμη χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Capital Economics για το τέλος του έτους, στα 1.950 $.

Οι ράβδοι χρυσού κυμαίνονταν λίγο πάνω από τα χαμηλά 1-1/2 μήνα που άγγιξαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της Fed πρότειναν ότι η κεντρική τράπεζα θα τηρήσει το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων. Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής του άτοκου χρυσού.

«Προς το παρόν, ο χρυσός είναι ένα μοτίβο διακράτησης, που είναι απίθανο να πέσει πολύ χαμηλότερα, δεδομένης της έλλειψης προόδου στις συνομιλίες για το χρέος των ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται εξίσου έναν νέο καταλύτη για να ωθήσει τις τιμές πίσω από το όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγκιά», δήλωσε σε ένα σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ. .

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 2-3 Μαΐου αναμένονται στις 18:00 GMT, όπου η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της μίας ημέρας κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας στο εύρος 5%-5,25%.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 23,48 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 1.039 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε σχεδόν 1% στα 1.432 δολάρια, και τα δύο κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →