Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανήλθε σε υψηλό δύο μηνών και μείωσε τη ζήτηση για το μέταλλο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανήλθε σε υψηλό δύο μηνών και μείωσε τη ζήτηση για το μέταλλο σε τιμή δολαρίου, ενώ οι επενδυτές περίμεναν περαιτέρω εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους στην Ουάσιγκτον.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.957 $ ανά ουγκιά στις 08:23 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.959 δολάρια.

Το ανταγωνιστικό δολάριο-ασφαλές καταφύγιο κλιμακώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός προσπαθεί να ανακάμψει από το προηγούμενο sell-off, αλλά ένα ισχυρότερο δολάριο και οι υψηλότερες αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου συνεχίζουν να κρατούν την ανοδική πορεία υπό έλεγχο, κάτι που φαίνεται να υπερισχύει των ασφαλών ροών γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, δήλωσε ο Yeap Jun Rong. αναλυτής αγοράς στην IG.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν διατήρησε την Τετάρτη τις αρχές Ιουνίου ως προθεσμία αθέτησης ανώτατου ορίου χρέους και είπε ότι θα ενημερώσει το Κογκρέσο σύντομα για τα δημόσια οικονομικά.

Οι διαπραγματευτές του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του κορυφαίου Ρεπουμπλικανού του Κογκρέσου Κέβιν ΜακΚάρθι διεξήγαγαν, όπως αποκάλεσαν και οι δύο πλευρές παραγωγικές συνομιλίες, την Τετάρτη, για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την αποφυγή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας.

Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό των πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 2-3 Μαΐου που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «συμφώνησαν γενικά» τον περασμένο μήνα ότι η ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων «είχε γίνει λιγότερο βέβαιη», με αρκετούς να λένε την αύξηση κατά τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας που ενέκριναν μπορεί να είναι το τελευταίο.

Οι επενδυτές θα σαρώσουν επίσης τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ των ΗΠΑ και τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας που πρέπει να ληφθούν στις 12:30 GMT για καθοδήγηση σχετικά με την υγεία της οικονομίας.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 23,03 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 1.021 δολάρια, το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.414 δολάρια.

«Η πλατίνα κερδίζει ξανά την προσοχή των επενδυτών καθώς βελτιώνονται τα θεμελιώδη μεγέθη. Οι προκλήσεις εξόρυξης της Νότιας Αφρικής επιβαρύνουν την ανάκαμψη της προσφοράς φέτος, ενώ η ζήτηση υποστηρίζεται από τον χρυσό καθώς και τη συνεχιζόμενη υποκατάσταση μακριά από το παλλάδιο», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →