Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή μετά την υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά δύο μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή μετά την υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά δύο μηνών, αν και ο χρυσός ήταν έτοιμος για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και την επόμενη κίνηση πολιτικής της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.950 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:42 π.μ, αφού άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Μαρτίου στα 1.936,59 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 1.951 δολάρια.

Ωστόσο, ο χρυσός έχει χάσει 1,3% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα.

Συντριπτικά, η αγορά αναμένει ότι η κρίση χρέους θα επιλυθεί και ότι «ένας αυστηρότερος ορίζοντας» θα ασκήσει πτωτική πίεση στον χρυσό, δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

«Η Fed μπορεί πράγματι να σταματήσει στην επόμενη συνεδρίαση, όπως θα έπρεπε, δεδομένης τόσο της κρίσης ανώτατου ορίου χρέους, ακόμη και μετά από λύση, όσο και της συνεχιζόμενης, αν και στο παρασκήνιο, τραπεζικής κρίσης», είπε ο Μπένετ.

Το δολάριο υποχώρησε 0,2%, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου. Οι αποδόσεις των ομολόγων αναφοράς ήταν επίσης κοντά στα υψηλά που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν ΜακΚάρθι φάνηκαν την Πέμπτη να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για περικοπή δαπανών και αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της κυβέρνησης των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με ελάχιστο χρόνο για να αποτρέψουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 37,8% μια αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Περαιτέρω αυστηροποίηση δεν αποκλείεται, αλλά η αγορά μπορεί να προκύψει μετά την πρόσφατη διόρθωση των τιμών, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων ANZ Soni Kumari.

Όσον αφορά τα δεδομένα, οι επενδυτές θα σαρώσουν τα στοιχεία της προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE) που αναμένονται στις 12:30 GMT.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα. το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,2% στα 23,04 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά βρίσκεται και αυτό σε πορεία για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Η πλατίνα ενισχύθηκε 0,9% στα 1.029 δολάρια και το παλλάδιο ανέβηκε 1% στα 1.431 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →