Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, μετά την άνοδο άνω του 1% την προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, μετά την άνοδο άνω του 1% την προηγούμενη συνεδρίαση μετά από λιγότερο αυθαίρετα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, με την αβεβαιότητα σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα να ενισχύουν τα κέρδη του χρυσού.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.980 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.27 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.981 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο προσιτό για τους ξένους αγοραστές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι θα συναντηθούν για να συζητήσουν το ανώτατο όριο του χρέους τη Δευτέρα, μετά από μια «παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία καθώς ο πρόεδρος επιστρέφει στην Ουάσινγκτον, δήλωσαν οι δύο πλευρές την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της Fed Powell δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα επιτόκια των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω, καθώς οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εξισορροπούν την αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο των προηγούμενων αυξήσεων στο κόστος δανεισμού και την πρόσφατη τραπεζική πίστωση με το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αποδεικνύεται δύσκολος να ελεγχθεί .

Ο χρυσός τείνει να γίνεται λιγότερο ελκυστικός σε περιβάλλον υψηλού επιτοκίου.

Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari δήλωσε ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τη διατήρηση σταθερών επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο.

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με πιθανότητα 90,8% η Fed να σταθεροποιήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, έδειξε το εργαλείο CME FedWatch.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση την Παρασκευή μετά την δημοσίευση του CNN ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen είπε στους διευθυντές τραπεζών ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες συγχωνεύσεις μετά από μια σειρά τραπεζικών πτωχεύσεων.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 23,86 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 1.063 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.516 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →