Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από μία εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από μία εβδομάδα καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων και τις προοπτικές πολιτικής.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,8% στα 1.905,89 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.15 π.μ., το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 19 Ιανουαρίου. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 4,5% αυτόν τον μήνα μέχρι στιγμής, φέρνοντάς τον σε τροχιά για τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,9% στα 1.922,27 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό στοίχημα.

«Οι τιμές του χρυσού αισθάνονται τη συμπίεση που προκαλείται από την ενίσχυση του δολαρίου ως συσσώρευση προσδοκιών, εν όψει της απόφασης της Fed για το επιτόκιο και της δήλωσης πολιτικής αυτής της Τετάρτης», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της ActivTrades, Ricardo Evangelista.

Η απόφαση της Fed έχει προγραμματιστεί στις 19:00 GMT την Τετάρτη, ακολουθούμενη από συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

«Η βασική υποστήριξη (για τον χρυσό) παραμένει στα 1.900 δολάρια όπου συναντώνται η γραμμή τάσης από το χαμηλό του Νοεμβρίου και ο κινητός μέσος όρος 21 ημερών», ανέφερε η Saxo Bank σε σημείωμα.

Εν τω μεταξύ, οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν 1.136 τόνους χρυσού αξίας περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποθέματά τους το 2022, μακράν τους περισσότερους από κάθε χρόνο από το 1967, ανακοίνωσε την Τρίτη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC).

Το WGC σε έκθεσή του ανέφερε ότι η κατανάλωση χρυσού στην Ινδία το 2022 μειώθηκε κατά 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς το ράλι των τοπικών τιμών σε σχεδόν υψηλά επίπεδα ρεκόρ περιόρισε τη ζήτηση χρυσού κατά το βασικό τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το ασήμι υποχώρησε 1,9% στα 23,17 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 1.000 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,9% στα 1.624 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα διαμορφώθηκαν για μηνιαία πτώση.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →