Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονταν σε σχετικά στενό εύρος τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονταν σε σχετικά στενό εύρος τη Δευτέρα, ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά παγκοσμίως περίμεναν μια σειρά από συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας με κύριο άξονα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.930,68 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.12 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.930,74 δολάρια.

Στο τέλος της συνεδρίασης της Fed από 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου, οι επενδυτές αναμένουν σε γενικές γραμμές από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να περιορίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της στις 25 μονάδες βάσης (bps) από 50 bps τον Δεκέμβριο.

«Οι τιμές του χρυσού ενοποιούνται αυτή τη στιγμή σε ένα εύρος ενόψει της συνεδρίασης της Fed. Η κύρια εστίαση θα είναι στον τόνο που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell στην ομιλία του», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastylive.

Ο χρυσός, ως περιουσιακό στοιχείο που δεν αποδίδει, τείνει να ωφελείται όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά, καθώς μειώνει το κόστος ευκαιρίας διακράτησης του χρυσού.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ μειώθηκαν τον Δεκέμβριο, ενώ ο πληθωρισμός συνέχισε να υποχωρεί, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στη Fed περιθώριο να επιβραδύνει περαιτέρω τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποιούν επίσης συναντήσεις πολιτικής αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός μπορεί να σπάσει τη στήριξη στα 1.919 δολάρια και να πέσει σε ένα εύρος από 1.883 έως 1.905 δολάρια ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Το τρέχον κύμα λοιμώξεων από τον COVID-19 στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού στην Κίνα πλησιάζει στο τέλος και δεν σημειώθηκε σημαντική ανάκαμψη σε κρούσματα κατά τη διάρκεια των εορτών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, δήλωσε το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην τελευταία του εβδομαδιαία ενημέρωση.

Καθώς η κινεζική οικονομία συνεχίζει να ανοίγει, θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για χρυσό από τη βιομηχανία και την κοσμηματοποιεία, δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

Το ασήμι κέρδισε 0,8% στα 23,70 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.013 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,3% στα 1.640 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →