Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απείχαν από το να κάνουν μεγάλα στοιχήματα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απείχαν από το να κάνουν μεγάλα στοιχήματα ενόψει της πολυαναμενόμενης απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση επιτοκίων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.928,97 $ ανά ουγκιά στις 08.17 π.μ, αφού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.929,12 δολάρια.

«Είναι αρκετά βέβαιο ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets.

Αλλά «ο κίνδυνος είναι προς τα κάτω για τον χρυσό, επειδή ο Πάουελ πρέπει να επαναφέρει ελαφρώς τις προσδοκίες της αγοράς σχετικά με το τι είναι πιθανό να ακολουθήσει στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να εκδώσει τη δήλωση πολιτικής της στις 19.00 GMT, ακολουθούμενη από συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell στις 19.30 GMT.

Ο χρυσός τείνει να ανατιμάται λόγω προσδοκιών για χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Ωστόσο, κάθε γερακίσιο μήνυμα θα μπορούσε να εισαγάγει αρκετά αρνητικό κίνδυνο και ο χρυσός θα μπορούσε να επανέλθει στα χαμηλά της Τρίτης μετά την απόφαση της Fed, είπε ο Hewson.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 23,54 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.007 δολάρια ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 1.663 δολάρια.

Οι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του παλλαδίου και αύξησαν τις εκτιμήσεις για την τιμή της πλατίνας καθώς τα ηλεκτρικά και υδρογονό-κίνητα οχήματα διαταράσσουν την αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία βασίζονται και τα δύο μέταλλα για ζήτηση, έδειξε δημοσκόπηση του Reuters.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →