Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανέκαμψε και ορισμένοι επενδυτές έκλεισαν κέρδη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανέκαμψε και ορισμένοι επενδυτές έκλεισαν κέρδη μετά την κλιμάκωση του χρυσού σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, λόγω των dovish δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.

Ο χρυσός σποτ βυθίστηκε 1,4% στα 1.923,19 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 09.58 π.μ., έχοντας φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 1.934,74 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο δείκτης του δολαρίου εκτινάχθηκε σχεδόν 1% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ενώ η υποκείμενη υποστήριξη στην αγορά χρυσού παραμένει ισχυρή, η ελαφρά υποχώρηση στην αγορά θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια ανάληψη κερδών εν όψει των αυριανών μηνιαίων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε την Τετάρτη το κόστος δανεισμού αναφοράς κατά 25 μονάδες βάσης (bps) σε ένα εύρος από 4,5% έως 4,75%, τη μικρότερη αύξηση μέχρι στιγμής σε έναν κύκλο αυστηροποίησης 11 μηνών.

Εν τω μεταξύ, ο Πάουελ προειδοποίησε για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε πολύ υψηλός, αλλά σημείωσε ότι η πρόοδος στον αποπληθωρισμό βρισκόταν στα αρχικά στάδια.

«Ο Πάουελ δεν ήταν σχεδόν τόσο επιθετικός όσο στις πρόσφατες συνεντεύξεις τύπου της FOMC και άφησε την πόρτα ανοιχτή σε ένα «pivot» της Fed νωρίτερα παρά αργότερα», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals σε ένα σημείωμα.

Ο χρυσός τείνει να ανατιμάται λόγω προσδοκιών για χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε σε χαμηλό εννέα μηνών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά το υψηλότερο κόστος δανεισμού.

Η εστίαση μετατοπίζεται τώρα στην έκθεση μισθοδοσίας μη γεωργικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, που αναμένεται την Παρασκευή.

Επιπλέον, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησαν τα επιτόκια κατά 50 bps.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 23,85 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άλμα 1,3% στα 1.017 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,2% στα 1.650 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →