Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία για τη μισθοδοσία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Παρασκευή, αφού τα σταθερά στοιχεία για τη μισθοδοσία εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ ενίσχυσαν φόβους ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,5% στα 1.883,68 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:21 π.μ., έχοντας σημειώσει πτώση 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο χρυσός υποχώρησε 2,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν σχεδόν 2% στα 1.891,97 δολάρια.

Η συνολική απασχόληση μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 517.000 τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να έχει αλλάξει ελάχιστα στο 3,4%. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, εκτιμούσαν αύξηση 185.000 θέσεων εργασίας.

«Αυτά τα δεδομένα πρόκειται να ενισχύσουν το επιχείρημα ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει λίγο πιο επιθετική στο μέλλον», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, προσθέτοντας ότι ήταν μόνο κακά νέα για τον χρυσό.

Μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ, το δολάριο εκτινάχθηκε 0,9% σε κορύφωση δύο εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό στοίχημα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας μετά από ένα έτος μεγαλύτερων αυξήσεων, ενώ ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

«Η σημερινή έκθεση για τις ισχυρές θέσεις εργασίας φαίνεται να ρίχνει κρύο νερό στις αντιλήψεις ότι η Federal Reserve θα αποσυρθεί από την αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα παρά αργότερα», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals σε σημείωμα.

Τα στοιχήματα των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Μάρτιο αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία, ενώ τα επιτόκια φάνηκαν να κορυφώνονται στο 4,95% τον Ιούνιο σε σύγκριση με 4,91% νωρίτερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 2,9% στα 22,78 δολάρια η ουγκιά. Η πλατίνα υποχώρησε 2,3% στα 998 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,5% στα 1.629 δολάρια, με το τελευταίο να τελειώνει την εβδομάδα σε θετικό έδαφος.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →