Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη λόγω της ανόδου του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη λόγω της ανόδου του δολαρίου καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ για τη μέτρηση της στρατηγικής επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,5% στα 1.832,42 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.22 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,5% στα 1.841,32 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου κυμάνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα. 

«Ο κύριος μοχλός του χρυσού παραμένουν οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες γύρω από τις επόμενες κινήσεις πολιτικής της Fed, με ίσως περισσότερες ενδείξεις να βρεθούν στην επερχόμενη έκδοση των λεπτών της FOMC», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

«Εάν η οικονομία των Η.Π.Α. συνεχίζει να αψηφά τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλότερη κορυφή για τα ποσοστά επιτοκίων, προς μεγάλη απογοήτευση των ταύρων του χρυσού».

Το επίκεντρο αυτής της εβδομάδας θα είναι η δημοσίευση των πρακτικών συνεδρίασης του Ιανουαρίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν την Πέμπτη και τον βασικό δείκτη τιμών PCE την Παρασκευή .

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 στις αρχές αυτού του μήνα στα 1.959,60 δολάρια, αλλά έκτοτε έχουν χάσει περίπου 130 δολάρια μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημάδια μιας ανθεκτικής οικονομίας.

«Καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την ανανεωμένη επιθετικότητα της Federal Reserve, το δολάριο είναι πιθανό να συνεχίσει να ενισχύεται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω πτώση για τις τιμές του χρυσού», έγραψε σε σημείωμα ο ανώτερος αναλυτής Ricardo Evangelista της ActivTrades.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το να τοποθετήσουν χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν, όπως ο χρυσός.

Εν τω μεταξύ, μια ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης συγκέντρωσε ατμό αυτόν τον μήνα, έδειξε έρευνα, παρέχοντας τα τελευταία στοιχεία ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε να ξεφύγει από την ύφεση.

Η Βρετανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται επίσης να δημοσιεύσουν flash στοιχεία PMI Φεβρουαρίου την Τρίτη, με τους επενδυτές να προσέχουν για ενδείξεις αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής που θα επηρεάσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 21,74 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα κέρδισε 0,2% στα 929 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.508 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →