Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα με τα κέρδη να περιορίζονται από ένα ελαφρώς υψηλότερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα με τα κέρδη να περιορίζονται από ένα ελαφρώς υψηλότερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα επερχόμενα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.843,82 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:14 π.μ., αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,13% στα 1.852,41 δολάρια.

«Εξακολουθούμε να αναζητούμε υψηλότερες τιμές τα επόμενα τρίμηνα, αλλά βραχυπρόθεσμα, πιστεύω ότι ο χρυσός θα παραμείνει ασταθής μέχρι τα οικονομικά στοιχεία να δείξουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Τα οικονομικά στοιχεία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν σημάδια ανθεκτικότητας της οικονομίας των Η.Π.Α και μια σφιχτή αγορά εργασίας, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η προσοχή των επενδυτών θα δοθεί στη δημοσιοποίηση των πρακτικών συνεδρίασης του Ιανουαρίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς και του ΑΕΠ των Η.Π.Α.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι απαιτούνται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

«Περαιτέρω αδυναμία υπό την επίδραση του δολαρίου θα μπορούσε να οδηγήσει στη στήριξη του στόχου του χρυσού στην περιοχή των 1,792 δολαρίων έως 1,776 δολάρια με αντίσταση στα 1,872 δολάρια», δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, σε σημείωμα.

Ο δείκτης του δολαρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερος την ημέρα, επιβαρύνοντας το πολύτιμο μέταλλο.

Οι αγορές αναμένουν ότι το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed θα κορυφωθεί λίγο κάτω από το 5,3% έως τον Ιούλιο, με τους αναλυτές να βλέπουν ότι το δολάριο έχει προχωρήσει προς το παρόν.

Σημεία αναφοράς, οι αποδόσεις των ομολόγων που έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών την Παρασκευή. 

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό που δεν αποδίδει, αν και θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι της εκτίναξης των τιμών.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 21,80 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,1% στα 935 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε σχεδόν 2% στα 1.528 δολάρια.

Η ρευστότητα αναμένεται να είναι χαμηλή τη Δευτέρα, με τις αγορές των Η.Π.Α κλειστές για την Ημέρα των Προέδρων.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →