Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τετάρτη εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τετάρτη εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της κεντρικής τράπεζας σε σχέση με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.838,12 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:11 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.847,12 δολάρια.

«Η εστίαση της αγοράς είναι στα πρακτικά της Fed που θα δημοσιευθούν αργότερα σήμερα, αλλά εάν υπάρχουν ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό ή πιο διαρκή σενάρια πληθωρισμού, τότε θα μπορούσαμε να δούμε τις τιμές του χρυσού να αντιμετωπίζουν πιθανώς κάποιους αντίθετους ανέμους», δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International, Xiao Fu. .

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed 31 Ιανουαρίου- 1 Φεβρουαρίου, πρόκειται να δημοσιευθούν στις 2 μ.μ.. Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε εκείνη τη συνεδρίαση και αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο μίας ημέρας πάνω από το 5% έως τον Μάιο, με το ανώτατο όριο να σημειώνεται στο 5,347% τον Ιούλιο.

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην άνοδο των επιτοκίων, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα της κεντρικής τράπεζας κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, «αν οι τιμές του χρυσού πέσουν κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων τις επόμενες εβδομάδες, ορισμένες αγορές από τις κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να εμφανιστούν (και είναι πιθανό) να αντισταθμίσουν σημαντικές αδυναμίες», πρόσθεσε ο Fu. .

Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική δραστηριότητα στις Η.Π.Α. ανέκαμψε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, σύμφωνα με στοιχεία της Τρίτης.

Οι πρόσφατες ισχυρές οικονομικές αναγνώσεις έχουν αυξήσει τα στοιχήματα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, πιέζοντας τις τιμές του χρυσού που έχουν υποχωρήσει 4,9% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

Ο χρυσός ενδέχεται να επανεξετάσει τη στήριξη των 1,830 δολαρίων ανά ουγκιά, με το σπάσιμο κάτω από έκει να ανοίγει πιθανώς το δρόμο για τα 1,816 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 21,85 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,5% στα 957 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.517 δολάρια ανά ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →