Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία ανάπτυξης για περισσότερες ενδείξεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία ανάπτυξης για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve και των ισχυρότερων ανώτατων ορίων του δολαρίου.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.826,87 δολάρια ανά ουγκιά στις 07.53 π.μ. Οι προθεσμιακές παραδόσεις χρυσού υποχώρησαν 0,3% στα 1.835,22 δολάρια.

Ο χρυσός παραμένει σε φάση ενοποίησης, αλλά ένα σταθερό ποσοστό ΑΕΠ σήμερα θα επέτρεπε στη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που θα ήταν θετικό για το δολάρια και κατ' επέκταση θα επιβάρυνε τον χρυσό, δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Ο δείκτης του δολαρίου διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά πολλών εβδομάδων.

Ωστόσο, οι ράβδοι χρυσού πιθανότατα λαμβάνουν άρση με την είδηση ​​ότι η Ρωσία πρόκειται να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία περιορισμού των πυρηνικών όπλων, πρόσθεσε ο Norman.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή στην τελευταία διμερή συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων START έκανε τον κόσμο ένα πιο επικίνδυνο μέρος και προέτρεψε τη Μόσχα να το ξανασκεφτεί.

Όσον αφορά τα δεδομένα, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα σαρώνουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 (προκαταρκτική εκτίμηση) του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για ενδείξεις για την οικονομική υγεία εν μέσω συζητήσεων για υψηλότερα επίπεδα και για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων και σταθερών οικονομικών στοιχείων την περασμένη εβδομάδα που έδειχναν αυξημένο πληθωρισμό.

Τα υψηλά επιτόκια περιορίζουν την ελκυστικότητα του χρυσού ως αντισταθμιστής του πληθωρισμού ενώ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου μη-απόδοσης .

Ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει τη στήριξη των 1,816 δολαρίων ανά ουγκιά, ένα σπάσιμο κάτω από το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τα 1,793 δολάρια, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής του Reuters Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 21,60 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 956 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.476 δολάρια.

«Η χαμηλότερη παραγωγή στη Νότια Αφρική, η συνεχιζόμενη αντικατάσταση του παλλάδιου από την πλατίνα στους καταλύτες και η υψηλότερη τιμή χρυσού μας κρατούν θετικούς στην πλατίνα, αλλά καθυστερούμε την ανάκαμψη της τιμής κατά τρεις μήνες», ανέφερε η UBS σε σημείωμα.

«Ενώ οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη παραμένουν αντίστροφοι για το λευκό μέταλλο, οι προοπτικές για την πλατίνα παραμένουν θετικές».

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →