Οι τιμές του χρυσού κατευθύνθηκαν σε άλλη μια εβδομαδιαία πτώση την Παρασκευή, μένοντας κοντά στα χαμηλά δύο μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κατευθύνθηκαν σε άλλη μια εβδομαδιαία πτώση την Παρασκευή, μένοντας κοντά στα χαμηλά δύο μηνών της περασμένης συνεδρίασης, καθώς οι προοπτικές για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve μείωσαν την απήχηση του χρυσού εν μέσω μιας σειράς ισχυρών οικονομικών δεδομένων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.816,22 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:14 π.μ. ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,2% στα 1.822,55 δολάρια.

Ο χρυσός έχει χάσει περίπου 7% από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχοντας σημειώσει σημαντική πτώση στις προηγούμενες δύο από τις τρεις εβδομάδες και έχει υποχωρήσει περίπου 1% αυτήν την εβδομάδα.

Ο χρυσός προσπαθεί να βρει υποστήριξη γύρω από το επίπεδο των 1.820 δολαρίων, αλλά οι τιμές θα μπορούσαν να κινηθούν ακόμη χαμηλότερα προς τα 1.776 δολάρια λόγω ισχυρών δεδομένων προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

«Η αγορά επιδιώκει να σταθεροποιηθεί μετά την καθυστερημένη διόρθωση, η οποία εκτυλίσσεται τώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».

Το προτιμώμενο μέτρο του πληθωρισμού της Fed, τα στοιχεία PCE για τον Ιανουάριο, αναμένεται στις 13:30 GMT και θα παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές.

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι το ΑΕΠ των Η.Π.Α αυξήθηκε με αναθεωρημένο ετήσιο ρυθμό 2,7% το περασμένο τρίμηνο, ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν μια ανθεκτική οικονομία, δίνοντας περισσότερα πυρομαχικά στις κεντρικές τράπεζες για να αυξήσουν τα επιτόκια.

«Ενώ το μέταλλο μπορεί να συνεχίσει να κινείται ελαφρώς προς τα κάτω βραχυπρόθεσμα, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές φαίνονται πιο ελπιδοφόρες, ιδιαίτερα δεδομένης της άποψης ότι το δολάριο έχει πλέον κορυφωθεί», δήλωσε σε σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,3%, καθιστώντας το χρυσό ένα λιγότερο ελκυστικό στοίχημα για αγοραστές από το εξωτερικό.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι υποχώρησε 1,1% στα 21,06 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 2,3% στα 925 δολάρια. Το παλλάδιο βυθίστηκε 3,8% στα 1.394 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2019 στα 1.388,05 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →