Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς το δολάριο ανέκτησε κάποια βάση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς το δολάριο ανέκτησε κάποια βάση, με τους επενδυτές να περιμένουν τους αριθμούς του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για σαφήνεια σχετικά με το εάν υπάρχουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στο τραπέζι.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.933 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:25 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.968 δολάρια.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των βασικών νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. 

«Η ερώτηση των 64 δολαρίων αυτή την εβδομάδα είναι το αποτέλεσμα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities.

«Η ανάγνωση του πληθωρισμού, ιδιαίτερα ο βασικός αριθμός, θα μπορούσε να εξακολουθεί να προκαλεί σημαντική ανησυχία για τη Fed. Η αγορά γνωρίζει ήδη ότι ο μετρούμενος πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα, αλλά οποιαδήποτε σταθερότητα στα δεδομένα θα μπορούσε να είναι ένας νέος πτωτικός καταλύτης για τον χρυσό βραχυπρόθεσμα».

Ένας υψηλότερος από τον αναμενόμενο αριθμός ΔΤΚ την Πέμπτη θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα νέας αύξησης των επιτοκίων όταν οι αξιωματούχοι της Fed συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο. Οι αυξήσεις επιτοκίων τείνουν να αυξάνουν τις αποδόσεις των ομολόγων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μηδενικής απόδοσης.

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κυρίως λόγω των σχολίων της διοικητή της Fed, Μισέλ Μπάουμαν, ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι αγορές χωνεύουν επίσης εμπορικά στοιχεία από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, τα οποία έδειξαν ότι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο. Τα φτωχά στοιχεία έχουν απειλήσει τις προοπτικές ανάπτυξης στον μεγαλύτερο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

Αντανακλώντας το επενδυτικό κλίμα, οι συμμετοχές του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο, του SPDR Gold Trust, υποχώρησαν 0,3% τη Δευτέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 23,15 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 916 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε επίσης κατά 0,2% στα 1.238 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →