Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου ανέβηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου ανέβηκαν αφού οι επενδυτές χώνεψαν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, με την προσοχή να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.935 δολάρια ανά ουγκιά στις 10:55 π.μ., έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουλίου την Παρασκευή πριν διαμορφωθεί κατά 0,4% υψηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.970 δολάρια.

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής, αλλά τα σταθερά μισθολογικά κέρδη και η μείωση του ποσοστού ανεργίας υποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη στενότητα των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

"Οι συμμετέχοντες στην αγορά εξακολουθούν να βλέπουν ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ είναι σφιχτή...δεν είναι μια σημαντική επιβράδυνση της εργασιακής δραστηριότητας", δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Το δολάριο ανέκτησε κάποιο έδαφος, ενώ οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκαν επίσης μετά τη διολίσθηση από τα υψηλά του Νοεμβρίου την Παρασκευή.

Οι πιο επίμονες μισθολογικές πιέσεις από τη στενότητα της αγοράς εργασίας υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τους κινδύνους πληθωρισμού, δήλωσε ο Yeap Jun Rong, αναλυτής της αγοράς στην IG.

Τα στοιχεία του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη θα είναι στο επίκεντρο για να εκτιμηθεί εάν χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

«Η προσδοκία μας εξακολουθεί να είναι ότι η τάση δείχνει χαμηλό πληθωρισμό και ως εκ τούτου η Federal Reserve δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια», πρόσθεσε ο Staunovo.

Ο χρυσός που δεν αποδίδει συχνά αναζητείται ως ασφαλής επένδυση έναντι του πληθωρισμού, αλλά τείνει να χάνει τη γυαλάδα του όταν τα επιτόκια αυξάνονται.

Ο John C. Williams, πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, αναμένει ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αρχίσουν να μειώνονται το επόμενο έτος, ανέφεραν οι New York Times.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 23,38 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα έχασε 0,7% στα 916 δολάρια. Το παλλάδιο κέρδισε 0,2% στα 1.259 δολάρια.

«Οι τιμές του παλλαδίου θα μπορούσαν να είναι κοντά σε ένα προσωρινό χαμηλό, καθώς οι κίνδυνοι προσφοράς θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν λόγω γεωπολιτικών εντάσεων», δήλωσε σε σημείωμα η οικονομολόγος της Intesa Sanpaolo, Daniela Corsini.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →