Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν την Τετάρτη από τα χαμηλά ενός μηνός που σημείωσαν την προηγούμενη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν την Τετάρτη από τα χαμηλά ενός μηνός που σημείωσαν την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων αποδυναμώθηκαν μια ημέρα πριν από την δημοσίευση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να στηρίξουν ή να αντιτάξουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.44 π.μ., έχοντας πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουλίου στα 1.922 δολάρια την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 1.964 δολάρια.

«Για μια διαρκή ανάκαμψη του χρυσού, πιστεύουμε ότι η αγορά θα πρέπει να δει αυξημένη βεβαιότητα για τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2024», δήλωσε ο Baden Moore, επικεφαλής στρατηγικής άνθρακα και εμπορευμάτων στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

«Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί ως προς τις προοπτικές εδώ, καθώς οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων της Fed συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κινδύνους αναβολής ή μείωσης», είπε ο Moore, προσθέτοντας ότι ο ΔΤΚ των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας και τα δεδομένα ISM ήταν βασικοί δείκτες της αγοράς στο επίκεντρο μαζί με την κινεζική τόνωση .

Στοιχεία νωρίτερα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή της Κίνας έπεσαν σε αποπληθωρισμό τον Ιούλιο, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πάλευε να αναζωογονήσει τη ζήτηση και ασκήθηκε πίεση στις αρχές να απελευθερώσουν πιο άμεσα μέτρα τόνωσης.

Ο χρυσός, ο οποίος συνήθως θεωρείται ως αντιστάθμιση έναντι των οικονομικών κινδύνων, υποστηρίχθηκε επίσης από τις ανανεωμένες ανησυχίες για την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, μετά την υποβάθμιση αρκετών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

Οι μακροχρόνιες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν ως απάντηση, καθιστώντας το μη τοκοφόρο χρυσό πιο ελκυστικό. Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε επίσης από το υψηλό της Τρίτης, με πτώση 0,2%. 

«Με τις ασφαλείς ροές να παραμένουν άπιαστες, το πολύτιμο μέταλλο θα βασίζεται σε μια πτώση του δολαρίου ΗΠΑ για να κινηθεί προς τα πάνω», δήλωσε ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade, σε σημείωμα.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι κέρδισε 0,3% στα 22,83 δολάρια η ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 905 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.220 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →