Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία για την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτόν τον μήνα, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.25 π.μ., από τα υψηλά ενός μήνα που σημειώθηκαν την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.963 δολάρια καθώς οι διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες κράτησαν περιορισμένη τη διαπραγματευτική δραστηριότητα τη Δευτέρα.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% έναντι των ομολόγων του.

Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη έπεσε περισσότερο από το αναμενόμενο στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η οικονομική αδυναμία της Γερμανίας παρέμεινε σημαντικό εμπόδιο στην περιοχή, σύμφωνα με έρευνα τη Δευτέρα.

Οι κεντρικές τράπεζες σε μεγάλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες πήραν μια ανάσα τον Αύγουστο με τον ρυθμό και την κλίμακα των αυξήσεων των επιτοκίων να αλλάζουν ταχύτητα ακόμη πιο χαμηλά, καθώς οι αποκλίνουσες προοπτικές ανάπτυξης και οι κίνδυνοι πληθωρισμού θολώνουν τις μελλοντικές προοπτικές.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) θα μπορέσει να απομακρυνθεί σταδιακά από την χαλαρή νομισματική πολιτική της μόνο αφού διασφαλίσει ότι ο στόχος της για τον πληθωρισμό 2% έχει επιτευχθεί βιώσιμα, δήλωσε τη Δευτέρα το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Goushi Kataoka.

Η συμφωνία της Country Garden με τους πιστωτές για παράταση στις πληρωμές χρέους ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων γιουάν (536 εκατομμύρια δολάρια) ενίσχυσε τις μετοχές της τη Δευτέρα και έδωσε στον ταλαιπωρημένο από την κρίση τομέα ακινήτων της Κίνας την απαραίτητη ανάπαυλα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 23,94 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 948 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.221 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →