Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα, ενισχυμένος από μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Δευτέρα, ενισχυμένος από μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ήταν πιο σίγουροι ότι η Federal Reserve μπορεί να είχε ολοκληρώσει με την αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.941 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:55 π.μ., αφού σκαρφάλωσε στο υψηλό ενός μήνα στα 1.952,79 δολάρια την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητα στα 1.967 δολάρια, με τις συναλλαγές να αναμένονται αραιές καθώς οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές λόγω των εορτών της Ημέρας της Εργασίας.

Οι επενδυτές πόνταραν την Παρασκευή, ότι η Fed πιθανότατα ολοκλήρωσε με την αύξηση των επιτοκίων, μετά την άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ και τη μέτρια αύξηση των μισθών που υποδηλώνουν ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας χαλαρώνουν.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1%, καθιστώντας το χρυσό πιο ελκυστικά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Μεγαλύτερη επιρροή για τον χρυσό στο μέλλον θα είναι οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, αλλά και στη συνέχεια ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων στη συνέχεια», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγορών στον OANDA.

«Ο Σεπτέμβριος είναι σχεδόν καρφωμένος σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ο Έρλαμ, αναφερόμενος στην επερχόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική στις 19-20 Σεπτεμβρίου, όταν οι αγορές αναμένουν κυρίως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα.

Τα δεδομένα από την τελευταία συνάντηση πολιτικής ενίσχυσαν περαιτέρω την εντύπωση ότι η οικονομία των ΗΠΑ ψύχεται χωρίς ρωγμές, ενισχύοντας την αντίθεση με περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και στη συνέχεια υποστηρίζοντας τον χρυσό.

«Το πολύτιμο μέταλλο θα βρίσκεται στο έλεος του τι συμβαίνει με τις αποδόσεις του Δημοσίου μέχρι τη συνεδρίαση της FOMC του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer.

«Αν δούμε όντως υποχώρηση των αποδόσεων με βάση τις προσδοκίες για τα επιτόκια, αυτό θα ήταν μια θετική εξέλιξη για τον χρυσό».

Τουλάχιστον επτά αξιωματούχοι της Fed πρόκειται να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 24,10 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 958 δολάρια ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,8% στα 1.227 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →