Ο χρυσός υποχώρησε στα χαμηλά μιας εβδομάδας την Τετάρτη λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και των αποδόσεων του δημοσίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε στα χαμηλά μιας εβδομάδας την Τετάρτη λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και των αποδόσεων του δημοσίου, λόγω των προσδοκιών ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και των ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας.

Ο χρυσός σποτ διολίσθησε 0,1% στα 1.924 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.58 π.μ., επεκτείνοντας τις απώλειες για μια πέμπτη συνεδρίαση και φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Αυγούστου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.949 δολάρια.

«Οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ που συνεχώς απωθήθηκαν, καθώς βλέπουμε την ανθεκτικότητα στα δεδομένα δραστηριότητας δίνουν ώθηση στο δολάριο ΗΠΑ», δήλωσε ο Έντουαρντ Γκάρντνερ, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

Το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στο ανώτατο όριο έξι μηνών, μειώνοντας την όρεξη των επενδυτών για χρυσό σε τιμή δολαρίου, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς ομολόγου ήταν επίσης κοντά στα υψηλά της 25ης Αυγούστου.

Ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε την Τρίτη ότι ο τελευταίος γύρος οικονομικών στοιχείων δίνει χώρο στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να δει εάν χρειάζεται να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

«Τα σχόλια του Waller υποδηλώνουν ότι η σκέψη των Fed έχει μετατοπιστεί και ότι ανησυχούν για τους αρνητικούς κινδύνους να κάνουν πολλά», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets.

Οι αγορές ήταν σχεδόν βέβαιες ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 19-20 Σεπτεμβρίου, αλλά εξακολουθούν να στοιχηματίζουν σε πιθανότητα 42% αύξησης των επιτοκίων πριν από το 2024, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής του μη αποδοτικού χρυσού.

«Πολλά θα εξαρτηθούν επίσης τους επόμενους μήνες από το πώς θα αντέξει η οικονομία της Κίνας, ιδιαίτερα η όρεξη για κοσμήματα, η οποία πραγματικά συμβαδίζει με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών», είπε ο Gardner.

Η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Αύγουστο, καθώς η τόνωση δεν κατάφερε να αναζωογονήσει ουσιαστικά την κατανάλωση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,43 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,1% στα 916 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,2% στα 1.198 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →