Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, μετά από μια ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, καθώς μια ελαφρά υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων πρόσφερε κάποια ανάπαυλα από το ισχυρό δολάριο, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ για να μετρήσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.919 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:44 π.μ, αφού έφτασε στο χαμηλό μιας εβδομάδας την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρουσίασαν μικρή αλλαγή στα 1.943 δολάρια.

«Σαφέστατα είδαμε μια αντιστροφή των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ από αδυναμία σε ισχύ πρόσφατα και αυτό για άλλη μια φορά ενίσχυσε την προσδοκία ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην αυξήσει ακόμη τα επιτόκια», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank.

«Επιπλέον, το δολάριο έφτασε σε νέα υψηλά έξι μηνών. Ο χρυσός συνεχίζει να εξαρτάται πολύ από τα δεδομένα, έχουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά το σημαντικό θα είναι τα δεδομένα CPI (δείκτης τιμών καταναλωτή) που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.»

Το δολάριο ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν από το ανώτατο όριο δύο εβδομάδων που κλιμακώθηκε την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς κάλεσε την Τετάρτη την κεντρική τράπεζα να λάβει προσεκτικά τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής της, αναγνωρίζοντας παράλληλα σημάδια προόδου στη μείωση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, οι επενδυτές βλέπουν 93% πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος δεν κερδίζει κανέναν τόκο.

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν «μέτρια» τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω της μείωσης της αύξησης των θέσεων εργασίας και του πληθωρισμού στα περισσότερα μέρη της χώρας, έδειξε το «Μπεζ Βιβλίο» της Fed που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τα αρχικά στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ που αναμένονται στις 1230 GMT για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 23,10 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 905 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 1,4% στα 1.198 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →