Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση στη μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ και τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ +, που πυροδότησαν φόβους για πληθωριστικούς κινδύνους.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.981 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.55 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.999 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ανέκτησε κάποιο έδαφος, καθιστώντας το χρυσό ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να δει "ενοποιητική δράση τιμών ελλείψει ενός νέου καταλύτη και καθώς οι αγορές παρακολουθούν την έκταση των κερδών στις τιμές του πετρελαίου, καθώς αυτό μπορεί να ρίξει τη καμπύλη στις προοπτικές του πληθωρισμού και να περιπλέξει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της OCBC FX. Κρίστοφερ Γουόνγκ.

Ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις τάσεις της ζήτησης και στον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών στην παγκόσμια οικονομία.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα μετά την αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής αργού από τον OPEC+ που ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι τιμές ανέστρεψαν την πορεία τους σε ράλι κατά 1%, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τη δημοσιοποίηση των αδύναμων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.

Η μεταποιητική δραστηριότητα των ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάρτιο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών σχεδόν ετών καθώς οι νέες παραγγελίες έπεσαν και θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω λόγω των αυστηρότερων πιστωτικών συνθηκών.

Οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 55,1% να αυξήσει τα επιτόκια της Fed κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάιο. Αλλά η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων αργότερα φέτος αυξήθηκε επίσης.

«Βραχυπρόθεσμα (στο 2ο τρίμηνο), αναμένουμε ότι ο χρυσός θα υποστηριχθεί περαιτέρω από ένα σενάριο όπου τόσο ο πληθωρισμός όσο και τα επιτόκια θα μπορούσαν να κορυφωθούν», έγραψε σε σημείωμα ο Έντουαρντ Μέιρ, αναλυτής μετάλλων στη Marex.

«Αν έχουμε δίκιο, αυτό θα πρέπει να στείλει το δολάριο χαμηλότερα και να καθαρίσει τον «διάδρομο» για μια επιπλέον κίνηση υψηλότερα για τον χρυσό.»

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα. το ασήμι διολίσθησε 0,4% στα 23,91 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 987 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.463 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →