Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο περιόρισε τα αρχικά του κέρδη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο περιόρισε τα αρχικά του κέρδη, τα οποία οφείλονταν στα στοιχήματα ότι οι αιφνιδιαστικές μειώσεις της παραγωγής του ΟΠΕΚ θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις παγκόσμιες τιμές ενέργειας και να αναγκάσουν τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.16 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,4% στα 1.995 δολάρια.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση, ο χρυσός άγγιξε το χαμηλό μιας εβδομάδας στα 1.949,54 δολάρια.

Αυτό φαινόταν να είναι μια «απότομη αντίδραση» στην αρχική άνοδο του δολαρίου, προκαλώντας επίσης κάποιο κυνήγι ευκαιρίας γύρω από τα επίπεδα των $1960-$1965, δήλωσε η αναλυτής της StoneX Rhona O'Connell.

«Αν σκεφτόσασταν μακροπρόθεσμα, μπορεί να είναι υποστηρικτικό επειδή ο ΟΠΕΚ έχει εισαγάγει κάποιες αβεβαιότητες ή κάποιες νέες αβεβαιότητες στην αγορά», πρόσθεσε.

Το δολάριο περιόρισε τα αρχικά του κέρδη, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους εμπόρους που διατηρούν άλλα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην αποκλίνουσα πολιτική της κεντρικής τράπεζας, με τον αντίκτυπο των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου να περιπλέκει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό. ,

Ενώ ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για να περιορίσουν τις αυξανόμενες πιέσεις τιμών μειώνουν την ελκυστικότητα για το περιουσιακό στοιχείο, καθώς δεν πληρώνει τόκους.

Το εργαλείο Fedwatch του CME έδειξε ότι οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 59,3% αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάιο, ενώ οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 66% για περαιτέρω αύξηση 25 bp από την Τράπεζα της Αγγλίας τον Μάιο.

«Ο χρυσός είναι πλέον ευάλωτος σε μια πτώση στα 1.900 δολάρια, δεδομένης της πιθανότητας για υψηλότερο τερματικό επιτόκιο της Fed στο οποίο τιμολογούν αυτή τη στιγμή οι αγορές», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

Ο χρυσός αυξήθηκε σχεδόν κατά 8% το περασμένο τρίμηνο μετά την παγκόσμια τραπεζική αναταραχή που οδήγησε τα στοιχήματα ότι η Fed θα επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 24,01 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε επίσης 0,3% στα 989 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.471 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →