Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, αφού τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ τόνωσαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο και τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να χαλαρώσει τη στάση της για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 2.025 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:18 π.μ., με τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να παραμένουν κλειστές λόγω αργίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 2.042 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου κυμάνθηκε κοντά στα χαμηλά δύο μηνών, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

«Ο χρυσός θα μπορούσε να συνεχίσει προς τα πάνω», δεδομένης της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας με υψηλό πληθωρισμό, δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities, προσθέτοντας ότι η αδυναμία του δολαρίου επέτρεψε στον χρυσό να εκτιναχθεί υψηλότερα.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 2% για να υπερβούν τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά την Τρίτη, μετά από άλλη μια παρτίδα ασθενέστερων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που υποδεικνύουν επιβράδυνση της οικονομίας.

Οι τοπικές τιμές του χρυσού στην Ινδία έφθασαν στο υψηλό ρεκόρ των 61.399 ρουπιών (747,47 δολάρια) ανά 10 γραμμάρια την Τρίτη.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας ψύχεται. Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες για προϊόντα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο.

Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Η εταιρεία μετάλλων MKS PAMP επισήμανε υψηλότερο κίνδυνο μελλοντικών χρεοκοπιών τραπεζών και ασθενέστερη οικονομική δραστηριότητα καθώς η διαθεσιμότητα πιστώσεων και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες σφίγγουν εν μέσω ενός κολλώδους πληθωρισμού, οι οποίοι είναι «θετικοί οδηγοί του χρυσού».

Η Fed φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων και την έναρξη της μείωσης τους το καλοκαίρι. Ωστόσο, η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, δήλωσε ότι ενώ η οικονομία εμφανιζόταν σε τροχιά επιβράδυνσης, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα είχε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπροστά της.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,6% στα 24,86 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.022 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.458 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →