Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα υψηλά ενός έτους την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανέκτησε κάποιο έδαφος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα υψηλά ενός έτους την Πέμπτη, καθώς το δολάριο ανέκτησε κάποιο έδαφος, ενώ οι επενδυτές περίμεναν την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ για να μετρήσουν τη στρατηγική νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 2.013 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:58 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 2.031 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους αγοραστές του εξωτερικού.

«Αυτή είναι μια αγορά που πρέπει να γίνει κάποια τεχνική διόρθωση επειδή το ράλι ήταν πολύ οξύ», δήλωσε ο Ajay Kedia, διευθυντής της Kedia Commodities στη Βομβάη.

Τα σημεία των οικονομικών δεδομένων αυτή την εβδομάδα ήταν βασικά στοιχεία που στήριξαν τις τιμές του χρυσού, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε επίσης κάποιες κρατήσεις κερδών ενόψει της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο χρυσός έχει κερδίσει περίπου 2,3% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, μετά από μια αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ενίσχυσαν τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση και εκτόξευσαν το κίτρινο μέταλλο πάνω από τα 2.000 δολάρια.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την έκθεση μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Μάρτιο.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι αγορές βλέπουν 59% πιθανότητα η Fed να επιτύχει τα επιτόκια τον Μάιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της τον Μάιο.

«Το εμπόριο χρυσού γίνεται λίγο υπέρ-αγορασμένο, αλλά το μακροοικονομικό σκηνικό εξακολουθεί να παραμένει σταθερά υπέρ του», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA, προσθέτοντας ότι η άμεση αντίσταση του χρυσού βρίσκεται στα 2.050 δολάρια.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,6% στα 24,82 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.005 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.428 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →