Εβδομαδιαία ανασκόπηση: O χρυσός βλέπει νέο ρεκόρ, Επακόλουθα τραπεζικής κρίσης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός φτάνει σε υψηλό 13 μηνών και μπορεί να πλησιάζει σε νέο ρεκόρ, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης, η Φινλανδία εντάσσεται επίσημα στο ΝΑΤΟ. Κι άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
"Η μεγαλύτερη ομορφιά του χρυσού είναι η ικανότητά του να διατηρεί την αξία του. Θεωρείται ως η απόλυτη αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Από τη στιγμή που η δέσμευση της τιμής του χρυσού στο δολάριο έληξε με την αποχώρηση του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Μπρέτον Γουντς το 1971, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κανονικά σε πραγματικούς όρους». John Authers, Bloomberg Opinion

Επενδυτικά νέα

Ο χρυσός έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο. Ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και οι υψηλότερες αποδόσεις επιβάρυναν τον χρυσό την Πέμπτη, αλλά οι τιμές του χρυσού εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ πυροδότησαν ανησυχίες. Την Τετάρτη, ο χρυσός σκαρφάλωσε σε υψηλό 13 μηνών, ξεπερνώντας το βασικό επίπεδο των 2.000 $/oz.

📈 Ανεβαίνουν και οι μετοχές. Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη ενόψει του Σαββατοκύριακου του Πάσχα και της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ. (CNBC)

🙅‍♂️ Μην ονειρεύεστε ότι τελείωσε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, λέει ότι η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει και θα προκαλέσει «επιπτώσεις για τα επόμενα χρόνια». (CNBC)

⏱️ Πάγωμα προσλήψεων. Οι μισθοδοσίες των αμερικανικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 145.000 τον Μάρτιο, από 261.000 τον Φεβρουάριο, και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 210.000, ένα σαφές σημάδι ότι η οικονομία επιβραδύνεται. (CNBC)

✈️ (Όχι) στο φεγγάρι! Αφού απέτυχε να εξασφαλίσει μια σωτήρια χρηματοδότηση, η Virgin Orbit υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ (CNBC)

🌐 Ένας κατακερματισμένος κόσμος είναι πιθανό να είναι πιο φτωχός. Το ΔΝΤ λέει ότι οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσαν να διαταράξουν τις επενδύσεις στο εξωτερικό και τελικά να οδηγήσουν σε πτώση 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ. (CNBC)


📸 Η εικόνα της εβδομάδας


Γνώμη

🕐 Μια ωρολογιακή βόμβα. Ο επενδυτής του "Big Short" Dave Burt βλέπει για άλλη μια φορά να επέρχεται χρηματοοικονομική καταστροφή στην αγορά ακινήτων περισσότερο από μια δεκαετία αφότου η κατάρρευση των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ απείλησε να καταστρέψει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. (CNBC)


Τι άλλο συμβαίνει


👮‍♂️ Ένοχος ή αθώος. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε για 34 ποινικές κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Οι κατηγορίες συνδέονται με πληρωμές σιωπηλών χρημάτων σε δύο γυναίκες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. (Reuters)

🇫🇮 Το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία γίνεται επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, διπλασιάζοντας τα σύνορα της στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία. (Reuters)


Και τελικά...

🧊 Κατεψυγμένο. Μια νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς επιβίωσε η ζωή κατά τη διάρκεια της Κρυογενικής Περιόδου, γνωστής και ως «Γη της χιονοστιβάδας», όταν ο πλανήτης είχε παγώσει δύο φορές από παγετώνες. (Reuters)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →