Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις προοπτικές πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις προοπτικές πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ το χαμηλότερο δολάριο περιόρισε την περαιτέρω πτώση, διατηρώντας τo χρυσό σε στενό εύρος τιμών.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.960 $ ανά ουγκιά στις 07:58 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.976 $.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά, καθιστώντας τον χρυσό πιο προσιτό για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε μετά τα ασθενέστερα στοιχεία του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τη Δευτέρα.

«Η στάση της Fed που εξαρτάται από τα δεδομένα θα σημαίνει ότι οι προσδοκίες των επιτοκίων ενδέχεται να συνεχίσουν να παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις λόγω της υψηλότερης ευαισθησίας της στα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα, με βασική ματιά στην έκθεση ΔΤΚ του Μαΐου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα», είπε ο αναλυτής αγοράς της IG, Yeap Jun Rong. 

Μια έρευνα από το Institute for Supply Management έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ μόλις που αναπτύχθηκε  τον Μάιο καθώς οι νέες παραγγελίες επιβραδύνθηκαν, ωθώντας ένα μέτρο των τιμών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για εισροές σε χαμηλό τριετίας, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη της Fed κατά του πληθωρισμού.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν τον χρυσό, καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

«(Αλλά) η συνεχώς μεταβαλλόμενη αφήγηση σχετικά με το πόσο υψηλό θα πρέπει να είναι το τερματικό επιτόκιο και το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει την ανοδική πορεία των τιμών του χρυσού προς το παρόν, έως ότου παρουσιαστεί μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτό το μέτωπο», δήλωσε ο Jun Rong.

Οι επενδυτές έχουν αποτιμήσει με πιθανότητα 76% ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της 13-14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Wang Tao, δήλωσε ότι ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει εκ νέου μια υποστήριξη στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς η ανάκαμψη που ενεργοποιήθηκε από αυτό το επίπεδο φαίνεται να τελειώνει γύρω από μια αντίσταση στα 1.964 δολάρια.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 23,62 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.034 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,7% στα 1.423 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →