Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα ενώ τοποθετήθηκαν για νέα οικονομικά δεδομένα και τη στρατηγική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.962 $ ανά ουγκιά στις 08.24 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.979 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2%, στηρίζοντας τον χρυσό. Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει τον χρυσό φθηνότερο σε ξένα νομίσματα.

«Ο χρυσός κινείται σε ένα μικρό εύρος, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η αστάθεια εξαφανίστηκε. Αλλά αυτή η συμπίεση της μεταβλητότητας σχετίζεται κυρίως με το ότι η αγορά βρίσκεται σε διάθεση αναμονής ως αναμονή για την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed και για νέους οδηγούς της αγοράς», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

Ο χρυσός έβρισκε υποστήριξη στο επίπεδο των 1.940 δολαρίων και αντίσταση γύρω στα 1.980 δολάρια, είπε ο De Casa.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για τον Μάιο, που αναμένεται στις 13 Ιουνίου, ενόψει της συνεδρίασης της Fed, θα παρέχει στους επενδυτές περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν σχεδόν 74% πιθανότητα ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια στο εύρος 5%-5,25%, βλέπουν σχεδόν 51% πιθανότητες για μια νέα αύξηση τον Ιούλιο, φέρνοντας τα επιτόκια στο εύρος 5,25%-5,50%.

Ο ΟΟΣΑ είδε επίσης τα επιτόκια της Fed να κορυφώνονται σύντομα στο 5,25-5,5% και να αναμένονται «μέτριες» μειώσεις επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κλας Κνοτ, δήλωσε ότι θα χρειαστούν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 bps για να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

Ο μη τοκοφόρος χρυσός τείνει να γίνεται λιγότερο ελκυστικός σε περιβάλλον υψηλού επιτοκίου.

Η Κίνα, ο κορυφαίος καταναλωτής χρυσού κατείχε 67,27 εκατομμύρια λεπτές ουγκιές χρυσού στα τέλη Μαΐου, από 66,76 εκατομμύρια ουγκιές στα τέλη Απριλίου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 23,64 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.040 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.416 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →