Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 1% την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 1% την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα σταματήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,1% στα 1.960 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:28 π.μ.  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,8% στα 1.974 δολάρια.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται εν μέσω αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης.

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια περαιτέρω αδυναμία στην οικονομία των ΗΠΑ, κάτι που είναι καλό νέο για τον χρυσό, καθώς θα επιτρέψει στη Fed να παραμείνει σε αναμονή», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Αν έχουμε περαιτέρω απαλότητα στον πληθωρισμό, εάν η Fed διατηρείται και δεν σηματοδοτούν πραγματικά μια ισχυρή πιθανότητα αύξησης για την επόμενη συνεδρίαση, τότε υπάρχει καλή περίπτωση ο χρυσός να ανέβει υψηλότερα».

Μετά τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, το δολάριο υποχώρησε 0,4% σε χαμηλό σχεδόν μίας εβδομάδας έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησαν.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά χρήματος βλέπουν τώρα 76% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να παραλείψει την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα, από σχεδόν 66% νωρίτερα, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ ασκούν πίεση στο δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ για τον Μάιο, η οποία αναμένεται στις 13 Ιουνίου, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και θα μπορούσατε να το δείτε στις τιμές του χρυσού, εάν οι αποδόσεις αρχίσουν πραγματικά να υποχωρούν εδώ, τότε ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί πολύ υψηλότερα», δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς, RJO Futures.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 2,2% στα 23,97 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.014 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.381 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →